Čempioni pārvar neveiksmju strīpu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Buivids

Latvijas florbola čempionvienība “RTU/Inspecta” piektdien ar graujošu uzvaru 11:2 pār “Ķekavu” apliecināja, ka pēc atgriešanās no Polijas ar izcīnīto Eiropas kausu piedzīvotā neveiksmju sērija ir aiz muguras. Par to pārliecību pauž arī Ķekavas mačā par labāko spēlētāju atzītais Oskars Kirkils.

Pēdējo divu gadu valsts labākā komanda “RTU/Inspecta” pirms nedaudz vairāk kā mēneša izcīnīja “EuroFloorball” kausu un ieguva tiesības 2012. gadā startēt Čempionu kausā, taču pirmajās trijās spēlēs pēc atgriešanās mājās tika izcīnīta tikai viena uzvara. Rīdzinieki ar 3:5 zaudēja “Lielvārdei”, ar 4:5 piekāpās virslīgas debitantei “Valmierai”, bet “Ulbroka/FS Masters” tika pieveikta ar minimālo 3:2.

Tieši tāpēc pirms šīs nedēļas nogales tika prognozēts, ka “RTU/Inspectas” un “Ķekavas” spēle izvērtīsies ļoti sīva. Laukumā viss notika citādi, jo jau mača vidū rīdzinieki bija vadībā ar 7:2, bet cīņas turpinājumā tika gūti vēl četri vārti – 11:2. Turklāt “RTU/Inspecta” šo panākumu Ķekavā guva bez pamatsastāva vārtsarga Anda Blinda un bez pirmās maiņas aizsarga Oskara Fīrmaņa. Viņi abi bija devušies darba komandējumos.

“Mūsu komandai pēc atgriešanās no Eiropas kausa bija neveiksmīgas spēles, piedzīvojām divus zaudējumus. Tāpēc bija būtiski pierādīt pašiem sev, ka neveiksmju strīpa ir garām. Bijām maksimāli koncentrējušies no pirmās līdz pēdējai minūtei, lai pretiniekam nebūtu nekādu iespēju sajust savu spēli,” pēc uzvaras Ķekavā atzina Oskars Kirkils, kurš ļoti sekmīgi aizstāja Oskaru Fīrmani pirmajā maiņā, saņemot labākā spēlētāja balvu Rīgas kluba rindās.

“RTU/Inspectas” sastāvā produktīvāko sniegumu demonstrēja Kristiāns Lisovskis un Atis Blinds, kuru rēķinā attiecīgi seši un četri rezultativitātes punkti. Pirms dažām dienām 31. dzimšanas dienu nosvinējušais Kirkils izcēlās ar diviem gūtajiem vārtiem – pa vieniem pirmajā un trešajā periodā.

“Sekmīgais sniegums šajā spēlē bija pārsteigums arī man pašam,” neslēpj Kirkils. “Liels paldies arī maiņas biedriem par atbalstu, jo man nācās aizvietot Oskaru Fīrmani. Kā zināms, tad ir diezgan grūti uzreiz ielēkt maiņā. Taču pateicoties sekmīgai komunikācijai gan uz laukuma, gan uz soliņa, izdevās parādīt pārliecinošu sniegumu visai maiņai kopumā.”

Lai arī “Ķekava” bez vārtu guvuma palika gan otrajā, gan trešajā periodā, taču skatāma cīņa laukumā notika līdz pat pēdējām sekundēm.

”Ķekavas komandas florbolisti vienmēr cīnās līdz spēles beigām, tādēļ nedrīkstējām pieļaut situāciju, kad sāncenši sajūt vārtu garšu. Tajā pašā laikā pēdējās desmit minūtēs arī paši izmantojām četras iespējas gūt vārtus,” piebilst Kirkils, kurš līdzšinējos astoņos mačos rezultativitātes punktus nebija guvis.

Latvijas čempionāta virslīgas turnīra tabulas vadībā ar 24 punktiem 11 spēlēs atrodas “Lielvārde”, bet tikai nedaudz atpaliek “Lekrings” un “RTU/Inspecta”, kas aizvadītajos 10 mačos izcīnījušas attiecīgi 23 un 21 punktu. Savukārt bijušā hokejista Andreja Maticina trenētā “Ķekava” ar 18 punktiem ieņem sesto vietu 13 komandu konkurencē.

“RTU/Inspecta” nākamo spēli aizvadīs 18. novembrī, kad viesos sacentīsies ar “Talsiem/Triobet”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu