Latvijas florbolisti pasaules čempionātā sakauj igauņus (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Šults

Latvijas vīriešu florbola valstsvienība piektdien pasaules čempionātā Somijā ar rezultātu 8:1 apspēlēja Igaunijas izlasi un turpinās cīņu par piekto vietu turnīrā.

Rezultātu jau ceturtajā sekundē atklāja Atis Blinds, bet pēc 28 sekundēm Mihails Kostusevs panāca dubultu pārsvaru. Trešdaļas turpinājumā igauņi vairākumā vienus vārtus atguva, rezultātu samazinot līdz minimumam - 1:2.

Otrajā trešdaļā Latvijas labā vārtus guva Gints Siliņš un Jānis Jansons, bet Latvijas ziemeļu kaimiņiem sāncenšu vārtus uzlauzt neizdevās.

Līdz izšķirīgā perioda vidum Oskars Fīrmanis, Blinds un Jansons katrs guva pa vieniem vārtiem, panākot sešu vārtu starpību, tādējādi pietuvinot savu komandu cīņai par 5. vietu.

Punktu šim mačam 58. minūtē pielika Jansons. Viņam tas bija trešais precīzais raidījums, uzstādot spēles beigu rezultātu 8:1.

Latvija - Igaunija 8:1 (2:1, 2:0, 4:0)

Metieni: 53 - 61

Spēlē par 5. vietu Latvija cīnīsies ar Norvēģijas un Krievijas pāra labāko.

Kā ziņots, ceturtdaļfinālā Latvija ar 2:12 zaudēja spēcīgajai Somijas izlasei, kas ir pašreizējā pasaules čempione, bet Igaunija pēcspēles metienos sērijā ar 2:3 atzina Čehijas pārākumu.

Latvijas florbola valstsvienības sastāvs

Vārtsargi: Guntis Bundzenieks (''Lekrings''), Andis Blinds (''RTU/Inspecta'').

Aizsargi: Oskars Fīrmanis (''RTU/Inspecta''), Andris Malkavs (''Lekrings''), Ivo Preiss (''RTU/Inspecta''), Gints Siliņš (''Kurši''), Dailis Skudrītis (SK ''Pārgauja''), Aigars Belasovs (''Loviisa Tor''), Jānis Rajeckis (''Lekrings'').

Uzbrucēji: Mārtiņš Rajeckis (''Lekrings''), Atis Blinds (''RTU/Inspecta''), Jānis Jansons (''Pixbo Wallenstam IBK''), Ingus Laiviņš (''Loviisa Tor"), Ainārs Juškēvičs (''RTU/Inspekta''), Ivars Jēkabsons (''Rubene''), Mihails Kostusevs (''Loviisa Tor''), Artis Raitums (''Talsi/Triobet''), Artis Savins (''Lielvārde''), Aleksandrs Abramovs (''Lekrings''), Kristians Lisovskis (''RTU/Inspecta'').

Pasaules čempionātā šogad pirmo reizi piedalās 16 komandas un ir jauna izspēles kārtība.

Iepriekšējos divos pasaules čempionātos Latvijas nacionālā komanda 2008. un 2006. gadā izcīnīja augsto 5. vietu.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu