Nadals nesīs Spānijas karogu olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slavenais tenisists Rafaels Nadals būs Spānijas karognesējs augustā gaidāmo Riodeženeiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Paziņojums trešdien tika veikts, svinot 100 dienas līdz 5.augustā Marakanas stadionā gaidāmajai atklāšanas ceremonijai.

Zīmīgi, ka 14 «Grand Slam» titulus ieguvušais Nadals tika nosaukts par Spānijas karognesēju arī pirms 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, tomēr viņš četrgades nozīmīgāko pasākumu izlaida traumas dēļ, bet Spānijas karogu toreiz nesa basketbolists Po Gasols.

Nadals triumfēja 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu vienspēļu sacensībās, kā arī vēl četrus gadus pirms tam piedalījās Atēnu Olimpiādē.

«Spānijas sports bija parādā Nadalam,» izteicās Spānijas Olimpiskās komitejas prezidents Alehandro Blanko. «Viņš mums ir devis daudz vairāk nekā tikai rezultātus.»

Kā zināms, šonedēļ Nadals daudz laika veltījis sava vārda attīrīšanai un par neslavas celšanu iesūdzējis tiesā bijušo Francijas sporta ministri Rozelīnu Bašelo, kura apvainoja sportistu pozitīvas dopinga analīzes slēpšanā. Otrdien Nadals aicināja Starptautisko Tenisa federāciju (ITF) publicēt visas viņam karjeras laikā veiktās analīzes.

Nadalam pagājusī sezona nebija ļoti sekmīga, un viņš uzvarēja tikai trijos turnīros, bet šogad spānis lieliski sācis māla seguma sezonu, kārtējo reizi triumfējot sacensībās Montekarlo un Barselonā. Savukārt «Grand Slam» titulu viņš iepriekšējo reizi ieguva 2014.gadā, kad bija labākais Francijas atklātajā čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu