Hamiltonam atņem uzvaru Beļģijas "Grand Prix" izcīņā (107)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

F-1 pasaules čempionāta 13.posmā - Beļģijas "Grand Prix" izcīņā - izcīnītā uzvara atņemta "McLaren-Mercedes" Lielbritānijas pilotam Lūisam Hamiltonam, kuram piespriests 25 sekunžu sods.

Uzvaru posmā līdz ar to izcīnījis brazīlietis Felipe Masa no "Ferrari" komandas, kurš Hamiltonam pietuvojās arī čempionāta kopvērtējumā.

Jau ziņots, ka Hamiltons brauciena pēdējos apļos ar sausā laika riepām lietainā trasē cīnījās ar pasaules čempionu Kimi Raikonenu. Abu formulas vairākas reizes saskārās, līdz Raikonens priekšpēdējā aplī izslīdēja no trases un izstājās.

Līdz ar to otro vietu sacensībās ieņēma "BMW-Sauber" pilots Niks Haidfelds, bet Hamiltonam tikai trešā vieta.

Tāpat par apdzīšanu dzelteno karogu zonā 25 sekunžu sodu saņēma arī "Toyota" pilots Timo Gloks, kas sākotnēji finišēja astotajā vietā. Uz astoto vietu pakāpās "Red Bull" pilots Marks Vēbers.

Čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu tomēr saglabāja Hamiltons, kuram ir 76 punkti. Tikai par diviem punktiem no viņa tagad atpaliek Masa, trešo vietu ar 58 punktiem ieņem Roberts Kubica, bet ceturtajā vietā ar 57 punktiem ir Raikonens.

Komentāri (107)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu