Pasaules kausā: Sirmais - trīspadsmitais!!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: orient.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Šveicē notika pēdējais 2007. gada Pasaules kausa posms orientēšanās sportā ar startiem sprintā un vidējā distancē. Šīs arī bija pēdējās nozīmīgās starptautiskās sacensības 2007. gada orientēšanās sezonā. Augsto 13. vietu kopsummā izcīnīja mūsu nacionālās komandas līderis Mārtiņš Sirmais.

Šogad notika pavisam pieci Pasaules kausa posmi (kopumā desmit sacensības) - Somijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Ukrainā un Šveicē. Pēdējā posmā Šveicē Latviju pārstāvēja tikai viens pats Mārtiņš Sirmais.

Sestdien vidējā distancē vīriem kārtējo uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis francūzis Tjerī Guržo, savukārt otro vietu ieņēma mājinieks Matiass Mercs, bet trešajā ierindojās vēl viens šveicietis Daniels Hubmans. Vīriem bija jāveic 8,9 km gara distance ar 340 m kāpumu. Sirmais 49 dalībnieku konkurencē uzrādīja 31. rezultātu, uzvarētājam zaudējot gandrīz astoņas minūtes.

Dāmu konkurencē 7,3 km garajā distancē nepārspēta palika pasaules ranga līdere šveiciete Simone Nigli-Ludere, otrajā vietā atstājot somieti Minnu Kaupi un trešajā Angelu Vildi no Šveices,

Svētdien sprinta sacensības notika Šveices un Vācijas robežpilsētā Štainā pie Reinas. Pateicoties sprinta ātrākā rezultāta uzrādītāja norvēģa Oysteina Kvāla Osterbo diskvalifikācijai (viņam trūka atzīmed skatītāju punktā, kas vienlaikus bija arī karšu maiņas vieta), šīs sezonas pēdējo nozīmīgāko uzvaru atkal izcīnīja favorīts Guržo. Otrajā un trešajā vietā divi šveicieši, attiecīgi Matiass Millers un Hubmans. Mārtiņam šoreiz 19. vieta - 46,5 sekundes aiz uzvarētāja.

Dāmām arī šoreiz bez liela pārsteiguma par uzvarētāju sprintā kļuva Nigli-Ludere. Otrajā vietā pasaules čempionāta sprinta bronzas medaļas ieguvēja Lēna Eliasone no Zviedrijas, bet trešā Anne Margrēte Hauskena no Norvēģijas.

Tā kā šis bija pēdējais 2007. gada sezonas Pasaules kausa posms, tad ir zināmi kovērtējuma godalgoto vietu ieguvēji. Simone Nigli-Ludere un Tjerī Guržo, uzvarot pēdējos divos Pasaules kausa etapos, sev nodrošināja pārliecinošas uzvaras arī Pasaules kausa kopvērtējumā.

Augsto 13. vietu kopvērtējumā izcīnīja Mārtiņš Sirmais, aiz sevis atstājot daudzus spēcīgus pasaules elites orientieristus.

Kā atzina Mārtiņš, viņš kopumā ir apmierināts ar sezonas noslēgumu, lai arī uzrādītie rezultāti nav tik augsti. Vidējā distance, kas pēc garuma vairāk līdzinājās pagarinātai vidējai distancei, esot bijusi fiziski ļoti grūta (skrienama un ar lieliem kalniem), bet tehniski diezgan vienkārša. Par sevi lika manīt pirms neilga laika izslimotā saaukstēšanās, tāpēc fiziski, iespējams, mūsu spēcīgākais orientierists nebija tik ātrs kā citās sezonas sacensībās. Sprintā jau pašsajūta esot bijusi nedaudz labāka, tāpēc arī rezultāts iepriecinošāks. Sprinta distancei izvēlētā pilsēta ir bijusi ar sarežģītu ielu tīklu un arī distances tika plānotas pietiekoši interesantas, lai fiziskajam ātrumam šoreiz nebūtu izšķiroša nozīme. Protams, vislielākais gandarījums Mārtiņam ir par Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīto 13. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu