Glābējs Miladžs "izvelk" čempionus Rīgas derbijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas jaunās sezonas pirmajā spēlē piektdien Rīgas klubu duelī dramatisku uzvaru izcīnīja čempionvienība Rīgas ASK, kas pagarinājumā ar 100:99 pieveica "Barons"/LMT vienību.

Uzvaru "ASK Rīgai" ar diviem precīziem soda metieniem 4,6 sekundes pirms pagarinājuma beigām nodrošināja Kērtiss Miledžs, bet "Barons"/LMT pēdējā uzbrukumā Armanda Šķēles metiens bija nesekmīgs.

Uzvarētājiem 22 punktus guva Sandis Buškevics, Miledžs guva 14 punktus, bet pa 11 punktiem guva Raitis Grafs, Dveins Broils, Arnis Vecvagars un Ārons Bramlets.

"Barons".LMT labā Armands Šķēle guva 23 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, bet Kebu Stjuarts guva 22 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. Vēl Mārtiņš Kravčenko guva 13 punktus, bet Kaspars Bērziņš guva 13 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja sešas rezultatīvas piespēles un bloķēja sešus pretinieku metienus.

Mačs abu komandu izpildījumā ritēja "kā pa viļņiem". Pirmajā ceturtdaļā "ASK Rīga" ieguva pārsvaru 16:11 un 27:20 (pēc desmit minūtēm), bet otrajā ceturtdaļā "Barons"/LMT atguvās un trīs minūšu laikā no 22:34 panāca 32:36. Latvijas čempioni minimālu pārsvaru saglabāja, bet divarpus minūtes pirms puslaika pārtraukuma Šķēle ar diviem soda metieniem izvirzīja "Barons"/LMT vadībā 43:42. Līdzīga cīņa tā arī ritēja līdz puslaika beigām - 49:49 pēc spēlētām 20 minūtēm.

Otrā puslaika sākumā "Barons"/LMT pēc Šķēles darbībām uzbrukumā panāca 53:49, bet tad dažu minūšu laikā Latvijas čempioni atguva iniciatīvu un ieguva desmit punktu pārsvaru - 68:58. "ASK Rīga" pēdējās ceturtdaļas sākumā vēl bija vadībā ar 78:66, taču tad Latvijas čempioni "salūza" un piecu minūšu laikā nespēja gūt nevienu punktu, ko izmantoja "Barons"/LMT, izlīdzinot rezultātu 78:78.

Līdz pamatlaika beigām atkal laukumā pārsvars nebija nevienai komandai un Raits Grafs, realizējot vienu no diviem soda metieniem, 23 sekundes līdz pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu 86:86. Arī papildlaikā cīņa ritēja līdzīgi, bet minūti pirms tā beigām Raimonds Vaikulis izvirzīja "Barons"/LMT vadībā ar 99:95. 37 sekundes pirms pamatlaika beigām Šķēle pārkāpa noteikumus pret Vecvagaru, kurš meta trīspunktnieku. "Vecais" iemeta visus trīs soda metienus, bet "Barons"/LMT uzbrukums bija neveiksmīgs, kas ļāva Latvijas čempioniem saglabāt cerības uz uzvaru.

"ASK Rīga" uzbrukumā iniciatīvu uzņēmās Miledžs, pret kuru noteikumus pārkāpa Vaikulis. Amerikāņu leģionārs soda metienos bija precīzs, atnesot Latvijas čempioniem uzvaru pār "Barons"/LMT atkal pagarinājumā.

"Pietrūka stabilitātes, bet bija prieks, ka komanda bija gatava visām 45 minūtēm nevis 20 minūtēm kā SEB BBL pirmajā spēlē. Vēl ir pie kā strādāt, un to arī darīsim," pozitīvo zaudējumā spēja saskatīt "Barons"/LMT galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Savukārt "ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts pēc uzvaras pauda apmierinātību ar komandas sniegumu uzbrukumā, bet neapmierināts bija ar spēlētāju darbību aizsardzībā. "Spēle bija skaista un komandas rādīja uzbrūkošu basketbolu, kas patīk līdzjutējiem. Mani puiši ievēroja disciplīnu, kas arī palīdzēja uzvarēt."

Butauts arī atzina, ka pēdējās ceturtdaļas sākumā, veicot spēlētāju maiņas, centies uzturēt spēles ritmu, taču tieši tajā brīdī "Barons"/LMT panācis izlīdzinājumu. "Tomēr tādu stratēģiju plānoju ieviest arī turpmāk, dodot iespēju spēlētājiem."

Pagājušajā sezonā abas komandas savā starpā tikās LBL pusfināla sērijā, kurā ar 3-2 dramatiskā cīņā uzvarēja "ASK Rīga". LBL pusfināla sērijas pirmajā spēlē "armijnieki" uzvarēja ar 94:93, bet pēc tam otrajā spēlē "Barons/LMT" basketbolisti bija pārāki ar 73:72 un izlīdzināja rezultātu sērijā. Trešajā mačā atkal uzvarēja "ASK Rīga" (68:66), bet ceturtajā mačā pārāki bija "Barons/LMT" basketbolisti (80:78), kas otro reizi izlīdzināja rezultātu sērijā. Izšķirošajā mačā Ramūna Butauta komanda bija pārāka ar 79:74.

Šosezon pirmajā divīzijā spēlē čempionvienība "ASK Rīga", vicečempioni "Ventspils", kā arī "Barons/LMT", "Valmiera/Lāčplēša alus", "Liepājas Lauvas", "Bumerangs/Gulbene/ASK", atjaunotais "VEF Rīga" un "Ķeizarmežs". Savukārt otrajā divīzijā spēlē "ASK/Juniors", "Ventspils Augstskola", "Roja", "Jūrmalas sports/Fēnikss", "LU/Barons/Rīdzene", "Zemgale", "Cēsis", "Saldus" un "Līvāni/RNS-D".

Pirmajā divīzijā visi klubi izspēlēs divus apļus un pēc tam tās piecas komandas, kas nespēlē eirokausos, izspēlēs vēl divus apļus. Tādējādi vadošās trīs komandas "ASK Rīga", "Ventspils" un "Barons/LMT" aizvadīs 14 spēles, bet pārējās komandas - 22 spēles.

Četras labākās komandas uzreiz sev nodrošinās vietu LBL ceturtdaļfinālā, savukārt otrais četrinieks tiksies ar otrās divīzijas četrām labākajām vienībām, kas reizē būs cīņa par iekļūšanu pirmajā divīzijā, jo 2008./2009.gada sezonā spēcīgākajā divīzijā spēlēs nākamās sezonas ceturtdaļfināla dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu