Sacīkstes Pērnavā – Kraba Race

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saule un stipras vēja brāzmas sagaidīja autošosejas sportistus, lai vienotu cīņā par labu rezultātu – Kraba Race, kas norisinājās pagājušajā nedēļas nogalē Pērnavā. Pērnavas trase jo īpaši iecienīta ir autošosejas līdzjutēju vidū, jo ir iespējams vērot savu favorītu visas trases garumā. Īpašs pārsteigums skatītājiem bija smagās automašīnas, kuras sagatavotas autošosejai, – šosezon šādu sacīkšu bolīdu cīņa vēl nav vērota.

SRT komandu šajās sacīkstēs pārstāvēja trīs sportisti Egons Lapiņš, Oskars Laivenieks – Super Production un Igors Grušelevskijs – Baltic Open. Piektdien norisinājās vienīgi treniņbraucieni, bet nepatīkamu pārsteigumu piedzīvoja SRT komanda: Oskara Laivenieka sporta automašīnai rodas tehniskas problēmas ar ātrumkārbu, problēmas sagādā pārslēgšanās uz ceturto ātrumu, ir skaidrs, ka ar šādu tehnisku defektu cīņa par labu rezultātu nav iespējama, un tas nozīmē, ka komandas mehāniķiem priekšā ir gara un darba pilna nakts, kuras laikā defekts ir jānovērš. Nakts vidū tiek piegādātas nepieciešamās detaļas un mehāniķi izcīna pirmo uzvaru pār laika trūkumu un miegu, paspējot sagatavot auto!

Super Production

Sestdienas rītā abas SRT automašīnas gatavas aizvadīt treniņbraucienus un cīnīties par iespējami augstākām starta pozīcijām. Kvalifikācijā Marguss Pihlaks uzrāda ātrāko apļa laiku, līdz ar to viņam pirmā starta pozīcija; otrā Egonam Lapiņam (SRT), trešā Oskaram Laiveniekam (SRT).

Pirmais brauciens Super Production klasei var sākties – Margus Pihlaks ir nedaudz ātrāks, taču Egons Lapiņš neatlaidīgi kāpina tempu, minot uz papēžiem igauņu braucējam, tomēr viņam neizdodas Pihlaku apsteigt, līdz ar to igauņu braucējs pirmais, aiz sevis atstājot abus SRT braucējus – Egons Lapiņš otrais, bet Oskars Laivenieks trešais. Pirmais brauciens tiek aizvadīts diezgan mierīgi, līdz ar to top skaidrs, ka izšķirīgā cīņa starp Egonu un Margusu norisināsies otrajā braucienā.

Tiek dots starts otrajam braucienam, un ir skaidrs, ka šis brauciens būs krietni citādāks – cīņa jau no pašiem pirmajiem metriem: Egons mēģina apsteigt konkurentu, tas neizdodas, taču ātrums tiek kāpināts un spriedze palielinās gan trasē, gan arī trases malā. Trešajā aplī Egonam izdodas apsteigt konkurentu, bet atkal notiek līdera maiņa, stabilu trešo pozīciju ieņem Oskars Laivenieks. Desmitajā aplī Egonam izdodas atkārtoti apdzīt Margusu Pihlaku, taču Marguss nepadodas – pēdējā aplī cenšas atgūt līdera pozīciju, un viņa vadītā automašīna saskaras ar Egona auto, kā rezultātā igauņu sportists paliek krietni lēnāks, taču finiša karogs nav pietiekami tālu, lai otro vietu viņam laupītu Oskars Laivenieks. Abu līderu sadursmē saskārās abu automašīnu riteņi - igauņu sportista automašīnai salauzts riteņa disks, tādēļ riepa zaudē gaisu, taču Egonam paveicas - no riteņa diska izlauzti tikai divi spieķi un riepa paliek neskarta. Otrajā braucienā un kopvērtējumā šajās sacīkstēs pirmo vietu ieņem Egons Lapiņš (SRT), otro – Marguss Pihlaks, bet trešo vietu Oskars Laivenieks (SRT).

Baltic Open

BMW 130 – tieši ar šādu sacīkšu automašīnu SRT komandu šajās sacīkstēs Baltic Open klasē pārstāvēja Igors Grušelevskijs. Sportistam šīs bija otrās sacīkstes auto šosejā, taču iegūtā pieredze un iespaidi paliks atmiņā. Pirmais brauciens tika aizvadīts ļoti mierīgi, bet pārliecinoši, un ar ievērojamu pārsvaru tika gūta uzvara pār otrās vietas ieguvēju klasē Rolandu Fjodorovu, taču, gluži tāpat kā Super production klasē, spraigākā cīņa norisinājās otrajā braucienā. Otrā brauciena pirmajā aplī sadursmes rezultātā no trases izlido Igors (SRT), taču pēc mirkļa jau turpina sacīksti, sākot pakaļdzīšanos savam konkurentam Fjodorovam: septītajā aplī viņš tiek panākts un uzvaras laurus plūc Igors Grušelevskijs.

Nacionālā klase

Skatītāju visiecienītākā klase – Nacionālā klase - arī šoreiz nelika vilties līdzjutējiem un izcilu cīņas sparu demonstrēja Uldis Timaks, kurš otrajā braucienā no pēdējās starta pozīcijas spēja izcīnīt pirmo vietu, braucienā apsteidzot otrās vietas ieguvēju Vitāliju Kalmi pēdējā apļa pēdējā līkumā. Šajā sacīkstē pirmais Uldis Timaks, otrais Vitālijs Kalmi, bet trešais Didzis Pope.

Nākamās šosejas bolīdu cīņas norisināsies Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē 30.-31. augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu