''Zemgale/JLSS" komandai minimāla uzvara Viļņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lhf.lv

Trešdien Latvijas atklātajā virslīgas hokeja čempionātā notika trīs spēles. ''Zemgale'' Viļņā izcīnīja minimālu uzvaru pār vietējo ''Orakulas'', ''Latgale'' un Liepājas komanda saviem oponentiem neatstāja nekādas iespējas uz uzvaru.

Viļņā, jaunajā ''Pramogu Arena'', vietējie ''Energija-Orakulas'' uzņēma viesus no Jelgavas. Jau no mača sākuma laukumā bija vērojama spraiga un asa cīņa, abas komandas daudz pārkāpa noteikumus – mājiniekiem 24 soda minūtes, bet jelgavniekiem par divām mazāk, 22.

Tomēr veiksmīgāk darbojās viesi un astotajā minūtē Zemgales komandu vadībā izvirzīja Aldis Āboliņš. Otrajā periodā spēles rezultātu dubultoja Artūrs Batraks, 2:0. Mājinieki spēja atbildēt vien ar Kriksčūna gūtajiem vārtiem spēles 46. minūtē, un jelgavnieki svinēja laimīgu uzvaru, 2:1.

Apmierināts ar savu spēlētāju sniegumu bija jelgavnieku komandas galvenais treneris Ronalds Ozoliņš: ''Vispirms jāatzīmē, ka mums bija tas gods spēlēt modernajā Viļņas arēnā, kas, salīdzinot ar mūsu Latvijas mazajām arēnām, bija neierasti, bet patīkami. Par spēli – priecēja abu komandu ātrums, kas ietekmēja arī soda minūšu skaitu, jo, lai to bremzētu, tika likti lietā arī neatļauti paņēmieni. Paldies puišiem, ka šodien nospēlēja līdz mača beigām, visas 60 minūtes.''

Dienas otrajā spēlē priekšpēdējā vietā esošā HK ''Ogre'' viesojās Liepājā. Liepājnieki spēlēja apņēmīgi, gūstot septiņus vārtus, kad precīzi trīs reizes bija Egils Kalns un Māris Diļevka, vienu reizi Gatis Brūders.

Jāatzīmē Liepājas komandas uzbrucējs Bruno Zabis, kurš, nule atgriezies laukumā pēc traumas sadziedēšanas, veica četras rezultatīvas piespēles. Viesi spēja atbildēt vien ar Ivana Frančuka un Sergeja Dobrovoļska gūtajiem vārtiem, spēles galarezultāts 7:2.

Pēdējā spēlē Daugavpils ''Latgale'' savā laukumā uzņēma HS ''Rīga/LSPA''. Mājinieki par prieku saviem skatītājiem spēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar 12:1. Jau spēles ceturtajā tajā minūtē Latgales komanda iekrāja solīdu pārsvaru, 4:0. Viesi neko nespēja likt pretī, un mājinieki guva vēl astoņus vārtus, studentu uzbrucējs Vjačeslavs Movko tomēr neļāva Daugavpils komandas vārtu vīram Ruslanam Kurelasam nostāvēt sausā.

Spēles beigu signālam atskanot, tablo vēstīja 12:1. ''Latgales'' labā pa diviem vārtiem guva Edgars Apelis, Deniss Martjušovs un Sandis Virkstenis. Jāatzīmē, ka komandu pametis tās ilggadējais kapteinis Egidijs Bauba, kurš ir devies uz Lielbritāniju.

Šajā nedēļās nogalē notiks vairākas spēles. Piektdien HS ''Rīga/Prizma'' uzņems turnīra vicelīderus ''SMScredit.lv'', sestdien HK ''Ogre'' spēlēs ar HS ''Rīga/LSPA'', DHK ''Latgale'' uzņems ''Zemgale/JLSS''.

Centrālā kārtas spēle norisināsies Liepājā, kur vietējie metalurgi sacentīsies ar turnīra līderiem ''Ozolnieki-MONARCH''. Vienīgajā svētdienas spēlē "Energijas" komanda viesosies Ogrē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu