Arī Brazis sūdzas par spēlētāju raksturu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

Arī basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Aļģirds Brazis nav apmierināts ar savu spēlētāju parādīto raksturu.

Pēc otrdien notikušā Eiropas Izaicinājuma kausa mača, kurā "Ventspils" dramatiskā cīņā ar 62:64 (14:7, 15:31, 15:20, 16:6) savā laukumā piekāpās Vācijas vienībai Frankfurtes "Deutsche Bank Skyliners", Brazis varēja uzslavēt vienīgi latviešu spēlētājus un lietuvieti Sauļu Kuzminsku.

Kā ziņots, otrdien pēc Eiropas kausa spēles savu spēlētāju raksturu kritizēja arī cita Latvijas kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

"Pēc šādas spēles sajūtas ir divējādas. Protams, nepatīkami zaudēt, tomēr prieks par to, ka puiši parādīja raksturu un turpināja cīnīties līdz galam. Sevišķi uzslavas pelnījuši Latvijas spēlētāji, un labus vārdus varētu teikt arī Kuzminskam," komandas oficiālā mājaslapa internetā citē Brazi. "Neskatoties uz to, ka spēles laikā krietni zaudējām, galu galā pat varējām izraut pagarinājumu vai pat uzvaru. Diemžēl pāris muļķīgas kļūdas un steiga pārvilka šim cerībām svītru."

""Skyliners" ir visai pieredzējusi un labi nokomplektēta komandas, tomēr tā nav tik laba, lai mēs nevarētu to uzvarēt. Tam bija nepieciešams, lai labi nospēlētu visi basketbolisti, kas nāk laukumā, taču šovakar tā nenotika. Var teikt, ka šoreiz spēli salauza maiņas," skaidroja Brazis.

Jautāts par to, kas notiek ar amerikāņu viesspēlētājiem, ventspilnieku galvenais treneris atzina, ka par to šobrīd nemaz negribas runāt.

"Mums nav jārunā par viņiem, bet ar viņiem. Piemēram, [Česters] Meisons jau divas dienas trenējās ar komandu, tāpēc cerēju, ka viņš šovakar būs palīgs," teica Brazis. "Akselis [Vairogs] spēlēja ar pietūkušu kāju un spītējot sāpēm, un ir lieliski, ka kapteinis rāda šādu piemēru citiem, turklāt arī kopumā nospēlējot labi. Komandai vajadzīgi spēlētāji ar šādu raksturu."

Tikmēr "Deutsche Bank Skyliners" komandas galvenais treneris Gordons Herberts pēc mača izskatījās noguris, bet apmierināts: "Pēc zaudējuma savās mājās Izraēlas klubam Ventspilī mums bija nepieciešams pozitīvs iznākums, ko arī izdevās sasniegt, un tas ir galvenais."

"Spēli sākām ļoti slikti, bet otrajā un trešajā ceturtdaļā jau rādījām labu basketbolu. Jāuzslavē "Ventspils" komanda, kas cīnījās līdz galam un prata pietuvoties, taču esmu gandarīts, ka spējām nosargāt uzvaru," teica Herberts.

Gordons arī atklāja, ka komandai palīdzēt nevarēja divi nozīmīgi spēlētāji, toties labi nospēlējis 19 gadus vecais Karls Linboms.

"Mūsu uzdevums ir kvalificēties nākošajam posmam, taču šajā grupā visa cīņa vēl priekšā, jo tālāk var tikt jebkura no komandām," uzsvēra Herberts.

Šajā mačā Vācijas klubam nepalīdzēja amerikānis Eidžens Malaki Moijs, kurš pagājušajā nedēļā treniņā ar komandas biedru sadūrās ar galvām. Pēc notikušā Moijam radās veselības problēmas, un nākamajā dienā viņš tika nogādāts slimnīcā, kurā tika konstatēts, ka spēlētājs pārcietis sirdstrieku vieglā formā.

Vēl B apakšgrupā bez šiem abiem klubiem spēlē Ukrainas klubs Južnijas "Himik" un Izraēlas vienība Haifas "Maccabi", tomēr viņi otrās kārtas spēli izspēlēs tikai 16.decembrī.

Eiropas Izaicinājuma kausā šosezon startē 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām katrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu