Kovalainens izcīna uzvaru Ungārijas "Grand Prix" video (27)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

F-1 pasaules čempionāta 11.posmā - Ungārijas "Grand Prix" - svētdien uzvarēja "McLaren-Mercedes" komandas pilots Heiki Kovalainens, kuram tā bija pirmā uzvara karjerā.

Otrajā vietā finišēja vācietis Timo Gloks no "Toyota" komandas, bet trešo vietu izcīnīja "Ferrari" pilots un pašreizējais pasaules čempions soms Kimi Raikonens.

Trīs apļus līdz finišam neizturēja "Ferrari" brazīliešu pilota Felipes Masas formulas dzinējs. Masa bija pārliecinošs sacīkstes līderis.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" komandas svētdien finišēja piektajā vietā, līdz ar to viņam neizdevās kļūt par pirmo braucēju kopš 2006.gada, kas uzvarējis trīs pasaules čempionāta posmos pēc kārtas. Pēdējo reizi to paveica septiņkārtējais pasaules čempions vācietis Mihaēls Šūmahers.

Lielisks starts izdevās Masam, kurš, startējot no trešās vietas, jau pirmajā līkumā bija izvirzījies pirmajā vietā. Ceturtajā aplī brazīlieša pārsvars pār otrajā vietā esošo Hamiltonu sasniedza jau 1,169 sekundes. 18.aplī vadību uz brīdi pārņēma Hamiltons, jo Masa devās boksos. Atgriezies trasē, Masa turpināja braukt ļoti ātri un sacīkstes vidū viņa pārsvars pār britu sasniedza 3,684 sekundes. Turpinājumā brazīlietis pakāpeniski palielināja savu pārsvaru un atradās pārliecinošā vadībā, līdz trīs apļus līdz finišam neizturēja viņa "Ferrari" formulas dzinējs.

41.aplī tehniskas problēmas piemeklēja Hamiltonu, kurš sacīkstes lielāko daļu brauca otrajā vietā - viņa formulai pagaidām nezināmu iemeslu dēļ pārplīsa riepa, kas Hamiltonu atmeta uz sesto vietu. Pēc Masas izstāšanās brits pakāpās uz piekto vietu.

Čempionāta kopvērtējumā pirmajā vietā ar 62 punktiem atrodas Hamiltons, kurš Ungārijā uzvarēja pagājušajā gadā, bet viņam ar 57 punktiem seko Raikonens. Trešajā vietā ar 54 punktiem atrodas Masa.

F1 pasaules čempionāta kopvērtējums

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu