Horelikam neveiksmīgs 4. posms

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

27. un 18. jūlijā Seinajoku pilsētas trasē norisinājās Somijas autošosejas čempionāta 4.posms., kurš ļoti neveiksmīgs izvērsās JH-Motorsport komandas Super Tourning klases braucējam Jānim Horelikam.

Visu nedēļas nogali Horeliku vajāja tehniskas neveiksmes.

Sestdienas kvalifikācijas braucienos viņš uzrādīja līdz šim labākos rezultātus šosezon. Attiecīgi pirmais un otrais labākais apļa laiks, kas viesa cerības, ka arī abos braucienos rezultāti būs augsti. Tomēr jau pirmā brauciena startā radās problēmas ar sajūgu, kā rezultātā Horeliks bija spiests doties boksos un braucienu sāka vienu apli aiz visiem pārējiem pilotiem.

Distances laikā mūsu pilots demonstrēja savu ātrumu un apdzina lielāko daļu braucēju, tomēr augstāk par astoto vietu pakāpties nespēja. Šie izrādījās arī pēdējie izcīnītie punkti šajā nedēļas nogalē. Otrā brauciena starts atkal bija neveiksmīgs Horelikam. Startā viņš nespēja iedarbināt automobili pirms iesildīšanas apļa un tika nostumts uz trases malu. Braucienu Horeliks atkal sāka pēdējais, bet jau pēc pāris apļiem savā priekšā ieraudzīja melno karogu par neatļautu startu, jo pēc tehniska defekta nebija startējis no boksu celiņa. Abos braucienos uzvaras šajā posmā ieguva krievs Aleksandrs Ļvovs, kurš kopvērtējumā ir apsteidzis Horeliku un pakāpies uz trešo vietu.

Čempionāta kopvērtējuma līderis ir soms Miko Eskilenens, kurš abos braucienos bija otrajā vietā. Nākamais Somijas čempionāta posms notiks 9. un 10. augustā Botniaring trasē Jurvā.

Somijas čempionāta kopvērtējums:

1. Miko Eskelinens BMW 320si - 105 punkti 2. Raimo Hauka VW Golf - 90 punkti 3. Aleksandrs Ļvovs Honda Accord Euro R - 71 punkti 4. Jānis Horeliks Honda Civic Type-R - 67 punkti 5. Urmass Kitsings BMW 320si - 53 punkti 6. Martins Merisārs Honda Civic Type-R – 43 punkti

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu