Hamiltonam otrā pēc kārtas (52)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

F-1 pasaules čempionāta desmitajā posmā - Vācijas "Grand Prix" - uzvarējis "McLaren-Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons, kuram tā bija otrā uzvara pēc kārtas. Otrajā vietā finišēja "Renault" komandas pilots Nelsons Pikē, bet trešais finiša līniju šķērsoja "Ferrari" komandas braucējs Felipe Masa. Pašreizējais pasaules čempions soms Kimi Raikonens izcīnīja sesto vietu.

Hamiltons kļuva par pirmo pilotu šosezon, kurš uzvarējis divos pasaules čempionāta posmos pēc kārtas. Pirms divām nedēļām viņš uzvarēja Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņā. Hamiltonam šī bija ceturtā uzvara šajā sezonā, bet astotā uzvara karjerā.

36. aplī avāriju piedzīvoja "Toyota" komandas pilots Timo Gloks. Viņa vadītajai formulai vienā no līkumiem nolūza labais aizmugurējais ritenis, un Gloks samērā lielā ātrumā ietriecās Hokenheimas trases betona sienā. Pēc negadījuma sportists tika nogādāts tuvākajā slimnīcā un ārsti viņa veselības stāvokli raksturojuši kā labu.

Čempionāta kopvērtējumā pirmajā vietā ar 58 punktiem atrodas Hamiltons, bet viņam ar 54 punktiem seko Masa. Trešajā vietā ar 51 punktu atrodas Raikonens.

Nākamais pasaules čempionāta posms notiks pēc divām nedēļām Ungārijā.

Komentāri (52)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu