Hamiltons uzvar Vācijas "Grand Prix" kvalifikācijā (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

F-1 pasaules čempionāta desmitā posma - Vācijas "Grand Prix" izcīņas - kvalifikācijā sestdien uzvarēja "McLaren-Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons.

Labākajā mēģinājumā Hamiltons Hokenheimas trases apli veica vienā minūtē un 15,666 sekundēs. Šī bija Lielbritānijas pilota devītā uzvara kvalifikācijā viņa karjerā.

Otro vietu kvalifikācijā ieņēma "Ferrari" komandas pilots Felipe Masa, kas no Hamiltona atpalika par 0,193 sekundēm. Savukārt trešajā vietā ierindojās Hamiltona komandas biedrs soms Heiki Kovalainens, kas uzvarētājam zaudēja 0,477 sekundes.

Kvalifikācijā tikai sesto vietu ieņēma otrs "Ferrari" pilots un pašreizējais pasaules čempions soms Kimi Raikonens, kurš no Hamiltona atpalika par 0,723 sekundēm.

Vācijas "Grand Prix" izcīņa šogad notiek pēc viena gada pārtraukuma - 2007.gadā Vācijas posms norisinājās Nirburgringas trasē un tika dēvēts par Eiropas Lielās balvas izcīņu. Toreiz uzvarēja divkārtējais pasaules čempions spānis Fernando Alonso.

Vācijas "Grand Prix" notiks jau 55.reizi. Visvairāk uzvaru - četras - ir septiņkārtējam pasaules čempionam Mihaelam Šūmaheram. No pilotiem, kas svētdien cīnīsies Hokenheimas trasē, uzvarējuši tikai divi - 2000.gadā Rubenss Baričello, bet 2005.gadā - Fernando Alonso.

Kāds no "McLaren-Mercedes" pilotiem Vācijas "Grand Prix" pēdējo reizi uzvarēja 1998.gadā, kad to paveica soms Mika Hakinens. "Ferrari" komanda Vācijā ir uzvarējusi piecas reizes pēdējo desmit gadu laikā.

Čempionāta kopvērtējumā vadībā ar 48 punktiem atrodas Hamiltons. Tikpat punktu ir arī abiem "Ferrari'''' komandas pilotiem - Masam un Raikonenam.

Sacīkste svētdien sāksies plkst.15.00 pēc Latvijas laika.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu