Advokāti pārliecināti, ka tiks atceltas Kontem izvirzītās apsūdzības

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālijas futbola valstsvienības galvenā trenera Antonio Kontes advokāti pēc pirmdien notikušās tiesas sēdes, kurā tika izskatīta Itālijas prokuratūras izvirzītā apsūdzība par trenera līdzdalību spēļu sarunāšanā, ir pārliecināti, ka tiesa apsūdzību noraidīs un Konte sodu nesaņems.

Prokuratūra Kontem, kurš no nākamās sezonas pārņems Anglijas premjerlīgas grandu Londonas «Chelsea», pirms nedēļas pieprasīja piespriest nosacītu sešu mēnešu cietumsodu.

Pagājušā gada sākumā pret Konti tika sākta izmeklēšana spēļu sarunāšanas lietā, jo bija aizdomas par nelikumīgām darbībām saistībā ar 2010./2011. gada sezonu, kad Konte vadīja tobrīd Itālijas B sērijā spēlējošo «Siena» komandu. Pats speciālists gan allaž noliedzis savu vainu notikušajā, bet 2012.gadā viņam šajā lietā jau tika piemērota desmit mēnešu diskvalifikācija, ko vēlāk samazināja līdz četriem mēnešiem, par to, ka nav ziņojis par aizdomīgām «Siena» kluba darbībām.

Pirmdien Kremonā notika tiesas sēde, pēc kuras advokāti, kuri pārstāv Konti, medijiem pauda pārliecību, kas viņu klients sodu nesaņems.

«Viņš ir pilnīgs svešinieks totalizatoru pasaulē,» paziņoja Frančesko Arata, kurš ir viens no Kontes advokātiem.

Prokurors Roberto di Martino bez nosacīta cietumsoda aicināja Kontem arī piespriest 8000 eiro lielu naudas sodu. Paredzams, ka tiesa galīgo lēmumu pieņems maija vidū.

Trenera advokāti gan aicinājuši tiesu pieņemt lēmumu laicīgi, lai neietekmētu Itālijas valstsvienības gatavošanos pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, kas Francijā sāksies 10.jūnijā.

Spēļu sarunāšanas skandāls Itālijā, kas pazīstams ar nosaukumu «Calcioscommesse», izraisījās 2011.gada jūnijā. Tā ietvaros diskvalifikācijas saņēmuši arī kādreizējie Itālijas izlases futbolisti Džuzepe Sinjori un Kristiāno Doni, bet kopumā vēl aptuveni 100 cilvēki gaida tiesas spriedumus.

Pirms nedēļas tika pavēstīts, ka pēc Eiropas čempionāta Konte pārņems «Chelsea» vienības vadīšanu.

Viņš Itālijas izlasi trenē kopš 2014.gada augusta, bet pirms nacionālās valstsvienības pārņemšanas Konte trīs gadus pēc kārtas bija aizvedis Turīnas «Juventus» līdz Itālijas A sērijas čempionu titulam.

Tāpat Konte no 1991. līdz 2004. gadam Turīnas klubu pārstāvēja kā spēlētājs, piecreiz kļūstot par valsts čempionu. Pirms kļūšanas par «Juventus» galveno treneri 2011.gadā viņš šajā arodā pieredzi bija smēlies «Arezzo», «Bari», Bergāmo «Atalanta» un «Siena» komandā.

«Chelsea» šīs sezonas sākumu aizvadīja ļoti nesekmīgi, tomēr tagad premjerlīgas kopvērtējumā ar 44 punktiem 32 spēlēs ieņem desmito vietu. Neveiksmīgais sezonas sākums pagājušā gada nogalē Londonas vienībai no galvenā trenera amata lika atlaist slaveno portugāļu speciālistu Žuzē Mourinju, un viņa vietā tika apstiprināts Nīderlandes speciālists Gīss Hidinks, kurš gan amatu ieņems tikai līdz sezonas beigām.

Martā «Chelsea» izstājās arī no UEFA Čempionu līgas sacensībām, astotdaļfinālā atzīstot Francijas čempiones Parīzes «Saint-Germain» pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu