Kehris: Vētra varētu trenēt kā vīriešu, tā sieviešu izlasi (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti otrdien, 20.oktobrī, tiekoties ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu Ojāru Kehri, pārrunāja aktuālo situāciju Latvijas basketbolā, TVNET informēja Saeimas Preses dienests.

LBS prezidents pauda pārliecību: lai nodrošinātu basketbola nākotni, ir jāpalielina gan vecāku, gan pašvaldību iesaiste. Atšķirībā no citiem sporta veidiem basketbola inventārs ir salīdzinoši lēts, un, ja pašvaldības ļautu izmantot savas sporta būves treniņiem, savukārt jauno sportistu vecāki palīdzētu finansēt treneru algas, basketbola attīstību varētu nodrošināt pat ar minimāliem līdzekļiem, uzsvēra Kehris.

Deputāti noskaidroja, ka, neskatoties uz pieticīgo finansējumu, starptautiskā sabiedrība Latvijas sniegumu, organizējot sieviešu Eiropas čempionātu, novērtējusi ļoti augstu. Starptautiskā Basketbola savienība ir norādījusi, ka Latvija pēc šā čempionāta ir uzstādījusi jaunus standartus sieviešu basketbolā. Iespējams, šī atzinība ļaus Rīgai kādā no nākamajiem vīriešu basketbola Eiropas čempionātiem uzņemties organizatora funkcijas, pauda LBS prezidents.

Tāpat deputātus interesēja LBS vadītāja viedoklis par vīriešu basketbola izlases sniegumu šā gada čempionātā. O.Kehris uzsvēra, ka mūsu izlase nekādi nevarēja iekļūt labāko četriniekā, taču izkļūšana no grupas bija viņu uzdevums, kas diemžēl netika sasniegts. Jautāts par trenera izvēli nākamajam čempionātam, LBS vadītājs atzina, ka Gundars Vētra varētu būt kandidāts gan uz sieviešu, gan uz vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatu.

TVNET jau ziņoja, ka Latvijas valstsvienības galvenā trenera amatu atstāja Ķēstutis Kemzūra, bet LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps intervijā laikrakstam "Diena'''' atklāja, ka nākamais Latvijas valstsvienības vadītājs būšot kāds pašmāju speciālists.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu