Markess ceturto gadu pēc kārtas triumfē «MotoGP» etapā Ostinā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spāņu sportists Marks Markess svētdien ceturto gadu pēc kārtas uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» ASV etapā, kas bija šīs sezonas trešais posms.

Divkārtējais pasaules čempions Markess, kurš pārstāv «Repsol Honda» komandu, sacensības jau uzsāka no pirmās starta pozīcijas un finišā par 6,107 sekundēm apsteidza «Movistar Yamaha» braucēju Horhi Lorenso no Spānijas.

Savukārt trešais finišēja «Ducati» pārstāvis Andrea Jannone no Itālijas.

Tikmēr pēc kritiena no sacensībām izstājās titulētais «Movistar Yamaha» braucējs Valentīno Rosi, kurš pirms šī posma bija kopvērtējuma vicelīderis.

Markess svētdien guva otro uzvaru pēc kārtas, jo pirms nedēļas viņš triumfēja arī posmā Argentīnā.

Markess 2013.gadā 20 gadu vecumā uzvarēja Ostinā un kļuva par visu laiku jaunāko pilotu, kurš uzvarējis «MotoGP» sacensībās. Pēc tam viņš gan kvalifikācijā, gan sekojošajā sacīkstē triumfējis arī 2014., 2015. un nu arī 2016.gadā.

Sezonas pirmajā etapā Katarā uzvaru guva Lorenso, bet pirms nedēļas Argentīnā panākumu svinēja Markess.

Čempionāta kopvērtējumā pēc trim etapiem līderpozīcijā ar 66 punktiem nostiprinājies Markess, kuram nu ar 45 punktiem seko Lorenso. Savukārt trešais ar 33 punktiem ir deviņkārtējais pasaules čempions Rosi.

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu