Dacjuks noslēgs NHL karjeru un plāno spēlēt KHL

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas uzbrucējs Pāvels Dacjuks pēc šīs sezonas noslēgs savu karjeru Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur visas 14 sezonas aizvadījis Detroitas «Red Wings» sastāvā. Viņš plāno atgriezties Krievijā un sportista karjeru beigt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, vēsta «Detroit Free Press».

«Domāju, ka pēc šīs sezonas atgriezīšos mājās. Negribu teikt, ka atvados no hokeja, bet gan no spēlēšanas NHL līgā. Ko darīšu vasarā? Atgriezīšos savā dzimtajā pilsētā,» sacīja 37 gadus vecais hokejists.

Viņš izteicis vēlmi vēl vismaz vienu sezonu aizvadīt KHL čempionātā.

«Tas nav viegls lēmums. Nenotika vakar. Daudz runāju ar savu ģimeni, meitu un redzu, kā viņa pēc manis ilgojas. Gribu atgriezties tuvāk savai ģimenei,» norādīja Dacjuks.

Bijušais KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs uzskata, ka Dacjuks KHL čempionātā konkurētspējīgi varētu spēlēt līdz 44 gadu vecumam, viņu pielīdzinot leģendārajam čeham Jaromīram Jāgram.

Dacjuks ir dzimis Jekaterinburgā, kur bāzējās KHL komanda «Avtomobilist».

NHL karjeras laikā viņš regulārajā čempionātā piedalījies 953 spēlēs, kurās guvis 314 vārtus, veicis 604 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņā Dacjuka kontā 152 mačos 42 precīzi raidījumi un 71 rezultatīva piespēle.

Dacjuks ir divkārtējs Stenlija kausa ieguvējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu