Bijušais Ferrari boss tic Šūmahera atlabšanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Mihaēls atveseļosies, par to esmu pārliecināts,» Itālijas laikrakstam Gazzetta dello Sport sacījis bijušais Ferrari boss Luka di Montezemolo.

68 gadus vecā bijušā Ferrari vadītāja izteikumi ir cerības stariņš visiem Mihaēla Šūmahera faniem, kuri dzīvo neziņā kopš traģiskā negadījuma 2013.gada decembrī, kad septiņkārtējais F-1 čempions piedzīvoja kritienu slēpošanas laikā un guva smagu galvas traumu. Par bijušo sportistu faktiski nekādu ziņu nav jau vairāk nekā divus gadus, tāpēc jebkādi viņam tuvu stāvošu personu izteikumi tiek gaidīti ar nepacietību.

Di Montezemollo norāda, ka karjeras gaitā Šūmaheram bijusi raksturīga īpašība pielāgoties apstākļiem un bijušais Ferrari boss ir pārliecināts, ka arī šajā situācijā Mihaēls pratīs pielāgoties un atradīs spēku, lai cīnītos. Tāpat di Montezemolo norāda, ka viņaprāt ļoti būtiska ir Šūmahera uzturēšanās mājās, ģimenes lokā un atturēšanās no parādīšanās sabiedrībā.

Par Šūmaheru, kurš, būdams Ferrari pilots, izcīnīja 5 pasaules čempiona titulus, di Montezemolo likusi atcerēties aizvadītajā nedēļas nogalē notikusī Bahreinas Lielās balvas izcīņa; konkrētāk - sacensību iesildīšanās aplis, kura laikā nodega Šūmahera drauga, četrkārtējā F-1 čempiona Sebastjana Fetela Ferrari formulas motors. Identiska ķibele Šūmaheru 1996.gadā piemeklēja Francijā, Maņikūras trasē.

«Tā toreiz bija liela vilšanās,» atminas di Montezemolo. «Taču pēc tam SPA un Moncas trasēs mēs uzvarējām.»

Jau nākamajā gadā Ferrari iesaistījās cīņā par čempionu titulu, bet periodā no 2000. līdz 2004.gadam Šūmahera un Ferrari duets vienkārši sagrāva neskaitāmus F-1 rekordus, tāpēc di Montezemolo cer, ka aizvadītās svētdienas likstas sniegs vērtīgu mācību un palīdzēs Ferrari atgriezties tur, kur tā kādreiz bija, tikai šoreiz jau ar Fetelu pirmā pilota lomā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu