Šici paliek uzreiz aiz goda pjedestāla pirmajās sprinta sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu divnieku ekipāža brāļi Andris un Juris Šici svētdien izcīnīja ceturto vietu Īglsas trasē Austrijā notikušajās Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmajās sprinta sacensībās.

Finišu latvieši sasniedza pēc 31,586 sekundēm, bet no labāko trijnieka viņus šķīra 0,047 sekundes.

Sacensībās uzvarēja Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuri pirms tam sestdien uzvarēja arī pirmajā Pasaules kausa posmā. Viņiem brāļi Šici zaudēja 0,190 sekundes, bet labāko trijniekā vietas sev atrada arī Peters Pencs/Georgs Fišlers no Austrijas un Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts no Vācijas, kuri ir iepriekšējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvēji.

Elīza Tīruma svētdien izcīnīja piekto vietu jaunās sezonas pirmajās sprinta sacensībās, atzīstot vienīgi Vācijas sportistu pārākumu.

Braucienu latviete veica 31,690 sekundēs, bet ātrākā bija šāgada Soču olimpisko spēļu čempione un Īglsas posma sacensību uzvarētāja Natālija Geisenbergere, kurai Tīruma zaudēja 0,294 sekundes.

Aiz Geisenbergeres kopumā 0,114 sekunžu atstatumā sekoja viņas tautietes Tatjana Hifnere, Anke Višņevski un Dajana Eitbergere.

Sprinta sacensībās uzvarētājs tiek noskaidrots pēc viena brauciena, turklāt laika atskaite sākas nevis no starta vietas, bet gan aptuveni 100 metrus pēc tā, kad kamaniņu braucēji jau ir ieskrējušies. Lai attīstītu kamaniņu sporta veidu, sprinta kausa izcīņa jau pagājušajā sezonā tika ieviesta kā inovatīvs risinājums, kas šosezon tiek papildināts.

Sprinta kausā piedalās tikai pasaules 15 labākie kamaniņu braucēji vīriešu, sieviešu un divnieku konkurencē.

Šī posma sprinta sacensībās vīriešiem Latvija nav pārstāvēta.

Sestdien Tīruma Pasaules kausa sezonas pirmajā posmā izcīnīja astoto vietu, kamēr 18. un 19. pozīcijā bija attiecīgi Ulla Zirne un Kendija Aparjode. Tikmēr kamaniņu divnieku ekipāža brāļi Šici pēc neveiksmīga otrā brauciena bija 11. vietā, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš piedzīvoja kritienu un izstājās.

Svētdien vīru sacensībās Inārs Kivlenieks ieņēma dalītu 16.vietu, Kristaps Mauriņš ierindojās 23.vietā, Artūrs Dārznieks ieņēma 26.vietu, bet Riks Kristens Rozītis pēc 18.vietas pirmajā braucienā nesasniedza otrā brauciena finišu.

Nākamie divi posmi jau risināsies Ziemeļamerikā, bet pēc gadu mijas gaidāmi vēl seši posmi. Savukārt šīs sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15. februārī notiks Siguldā.

Šāgada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Kivlenieks un Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Rozītis. Iespējams, ka divkārtējais olimpiskais medaļnieks Rubenis sezonas gaitā pievienosies Latvijas izlasei, tomēr pagaidām vēl nav zināms, kādā statusā.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu