Ļašenko neizslēdz izmaiņas Latvijas Futbola federācijas statūtos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko
Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā pārvēlētais Vadims Ļašenko neizslēdz izmaiņas organizācijas statūtos, kas ļautu uz vēlētiem amatiem pretendēt vairāk kandidātiem.

Ļašenko piektdien tika pārvēlēts LFF prezidenta amatā, uz šo posteni pretendējot arī Latvijas futbola virslīgas vadītājam Maksimam Krivuņecam. Ļašenko balsojumā saņēma 72 balsis, bet Krivuņecs - 21.

"Izdarījām lielu darbu un tikāmies ar biedriem reģionos, stāstot par mūsu vīziju un stratēģiju. Biju pārliecināts, ka līdz ar mani ievēlēs arī visu manu komandu," teica Ļašenko.

Uz prezidenta, divu viceprezidentu un vēl sešu valdes locekļu amatiem pretendēja tikai 12 kandidāti, biedru atbalstu gūstot visiem Ļašenko komandas pārstāvjiem. Vairāk kandidātu pieteikt varētu, ja tiktu veiktas izmaiņas LFF statūtos. Šobrīd tajos atrunāts, ka kandidāta izvirzīšanai nepieciešams vismaz 10% biedru atbalsts.

"Esam runājuši gan ar FIFA, gan UEFA, gan biedriem, lai veidotu darba grupu, pārrunājot iespējamās izmaiņas statūtos. Bija grūti laiki Latvijas futbolā ar vairākiem ārkārtas kongresiem, tāpēc bija nepieciešami šādi statūti," skaidroja Ļašenko.

Ļašenko arī solīja, ka organizācija nav atkāpusies no sava mērķa uzbūvēt septiņas piepūšamās halles. "Saskārāmies ar Covid-19, tādējādi pacēlās cenas. Esam runājuši ar kompānijām, taču arī pašvaldībām ir jāatvēl daudz naudas šādiem projektiem. Mērķis bija, lai katrā reģionā bērniem tiktu nodrošināti apstākļi, kas ļautu trenēties ziemā. Domāju, ka turpināsim šo projektu realizēt un tam ir liela loma Latvijas futbola attīstībā," uzsvēra Ļašenko.

Viņa sāncensis cīņā par amatu Krivuņecs savā uzrunā biedriem pārmeta LFF un valdei pārāk lielu līdzekļu tērēšanu. "Tās ir priekšvēlēšanu uzrunas un kaut kādā veidā vajag kritizēt esošo komandu. Saprotu negācijas un kritiku, taču nevēlos tajā iedziļināties, jo uzskatu, ka tādiem apgalvojumiem nav pamata," pauda Ļašenko.

Tāpat viņš noraidīja pieņēmumu, ka nacionālā stadiona Lucavsalā jautājuma aktualizēšana Rīgas domē bijusi daļa no viņa priekšvēlēšanu kampaņas. "Šo jautājumu sākām izskatīt 2022.gadā, kad pie mums viesojās FIFA prezidents, kurš norādīja, ka mums nav neviena atbilstoša UEFA ceturtās kategorijas stadiona. Sakrita, ka šis Rīgas domes lēmums [par vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nodošanu lietošanai] bija pirms kongresa, taču bijām gatavi to izskatīt arī pēc kongresa," teica Ļašenko.

Ļašenko ir piektais LFF prezidents organizācijas vēsturē. Bijušais Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Ļašenko LFF vadītāja amatā pirmo reizi tika ievēlēts 2020.gada vasarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu