Lēvs: Mēs mācīsimies no zaudējuma (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs pēc viņa komandas piedzīvotā zaudējuma Eiropas čempionāta finālmačā atzina, ka vienalga ir apmierināts ar aizvadīto turnīru.

Turnīra finālmačā Vācija svētdien ar 0:1 piekāpās Spānijai. Vienīgos vārtus spēles 33. minūtē guva Fernando Torress. Šajā epizodē kļūdu pieļāva Vācijas valstsvienības aizsargs Filips Lāms, kurš iepriekš bija guvis uzvaras vārtus pusfināla spēlē ar Turciju.

"Uzskatu, ka varam būt apmierināti ar visu turnīru. Kopā pavadījām 45 dienas un šajā laikā komanda rādīja labu sniegumu. Mums bija daudz joku un izbaudījām visu apkārt notikušo, tomēr tajā pašā laikā arī bijām ļoti ambiciozi," pēc spēles izteicās Lēvs. "Mācīsimies no zaudējuma un tas mūs stimulēs cītīgi strādāt nākamos divus gadus līdz Pasaules kausa izcīņas finālturnīram. Fināla sasniegšana ir lielisks rezultāts un esam lepni ar to."

Apbalvošanas ceremonija. Vācijas valststvienības kapteinim Mihaelam Ballakam (vidū) paldies par pašaizliedzību teic valsts kanclere Angela Merkele. Pa labi - Spānijas premjerministrs Hosē Luiss Zapatero.
Apbalvošanas ceremonija. Vācijas valststvienības kapteinim Mihaelam Ballakam (vidū) paldies par pašaizliedzību teic valsts kanclere Angela Merkele. Pa labi - Spānijas premjerministrs Hosē Luiss Zapatero. Foto: EPA/AFI

"Uzskatu, ka Spānijas izlases futbolisti parādīja tiešām augstas klases futbolu," pretinieku uzvaru par pelnītu nosauca Lēvs. "Viņi labi spēlēja visa turnīra laikā un šodien bija tehniskāki par mums, kas arī deva vairāk vārtu gūšanas iespēju. Domāju, ka viņi bija pelnījuši uzvaru."

Tāpat Vācijas izlases galvenais treneris slavēja vienības kapteini Mihaelu Ballaku, kurš lielāko mača daļu nospēlēja ar smadzeņu satricinājumu.

"Viņa turpināšana spēlēt pēc traumas gūšanas bija ļoti nozīmīga. Viņš mūsu komandai ir ļoti svarīgs. Viņš ir mūsu kapteinis un visa turnīra laikā spēlēja ļoti veiksmīgi. Viņš ļoti labi pārstāv Vāciju un visu komandu."

Lēvs arī uzsvēra, ka Lāms pārtraukumā tika nomainīts traumas, nevis pieļauto kļūdu dēļ.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu