''Ferrari'' izcīna dubultuzvaru Francijas ''Grand Prix'' (59)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

F-1 pasaules čempionāta astotajā posmā - Francijas "Grand Prix" - svētdien uzvarēja "Ferrari" pilots Felipe Masa, bet otro vietu izcīnīja viņa komandas biedrs pašreizējais pasaules čempions soms Kimi Raikonens.

Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā uzvarēja Raikonens, kurš sacīkstes vidū Somijas sportistam radās problēmas ar mašīnu, līdz ar to nācās palaist garām savu komandas biedru Masu. Finišā Masa savu komandas biedru apsteidza par 13,4 sekundēm

Trešo vietu ieņēma "Toyota" komandas pilots Jarno Trulli, kurš no līdera atpalika par 52,8 sekundēm.

Čempionāta kopvērtējumā Masam ir 48 punkti, bet viņam ar 46 punktiem seko "BMW Sauber" pilots Roberts Kubica. Trešajā vietā ar 43 punktiem atrodas Raikonens.

Jau otrajā posmā pēc kārtas ieskaites punktus neizcīnīja Lūiss Hamiltons (McLaren-Mercedes), kurš šogad kādu laiku bija kopvērtējuma līderis. Sacensības Hamiltons sāka no 13.pozīcijas, izciešot desmit starta vietu sodu par pagājušajā posmā Kanādā izraisīto sadursmi ar Raikonenu, bet finišu sasniedza devītajā pozīcijā. Kopvērtējumā Hamiltons patlaban ar 38 punktiem atrodas ceturtajā vietā.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā "Ferrari" ir 91 punkts, bet "BMW Sauber" 74 punkti.

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu