Rallija skatītāji Vecpilī uzvedušies korekti (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vecpils iedzīvotāji ir patīkami pārsteigti par kārtību, kāda bijusi vērojama rallija "Kurzeme" laikā, apgalvo Vecpils Pagasta padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bite.

Viņš uzskata, ka tas nozīmē – visticamāk, ralliju Vecpilī atļaus rīkot arī turpmāk. Jau rakstīts, ka iepriekšējos gados pašvaldība saņēma daudz iedzīvotāju sūdzību par rallija skatītāju uzvedību. Īpaši bezkaunīgi viņi bija rīkojušies pērn, kad savas automašīnas novietoja ganībās, okupēja zemnieku sētas, kur uzvedās kā savās mājās un izturējās rupji pret tiem vecpilniekiem, kuri mēģināja iebilst.

Tāpēc šogad rallija "Kurzeme" ātrumposms Vecpilī tika atļauts ar īpašiem nosacījumiem, ka rallija apsardzei jāiesaistās domstarpību risināšanā, ja tādas rodas starp vietējiem iedzīvotājiem un ciemiņiem, kā arī jāierīko īpašas autonovietnes.

M.Bite apciemojis kādu vecpilnieci, kura pērn cietusi no rallija skatītāju patvaļas. "Viņa pauda izbrīnu par to, kāda šoreiz bijusi kārtība. Viņas sētā pat izvietota Ceļu policijas patruļa." M.Bite pieļauj, ka atsevišķas kļūdas bija, taču ne tik lielas, lai varētu izteikt nopietnus pārmetumus.

No rallija apmeklētājiem uzzinājām, ka daudziem radusies neizpratne par pļavā speciāli izveidotu un nožogotu celiņu. Sākumā šķitis, ka tas ierīkots visu skatītāju ērtībām, bet izrādījies, ka pa to drīkst pārvietoties tikai VIP jeb sevišķi svarīgas personas, piemēram, Mareks Segliņš, Žaklīna Cinovska un Baiba Seska. "Zāle bija nopļauta arī otrā ceļa pusē, un pa to pārvietoties varēja visi," iebilst M.Bite.

Viņš savā un pārējo vecpilnieku vārdā vēlējās izteikt pateicību gan rallija organizatoriem, gan skatītājiem, kuri spējuši atstāt par sevi labu iespaidu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu