Markess uzvar dramatiskā Argentīnas «Grand Prix» izcīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Divkārtējais čempions motošosejā Marks Markess svētdien uzvarēja pasaules čempionāta prestižākajā «MotoGP» klasē otrajā posmā, kas risinājās Argentīnā, bet ļoti dramatiski otro vietu ieguva leģendārais Valentīno Rosi.

«Movistar Yamaha» komandu pārstāvošais deviņkārtējais pasaules čempions Rosi no Itālijas ilgstoši brauca otrajā vietā, tomēr divus apļus pirms finiša viņu apsteidza «Ducati» itāļu braucēji Andrea Dovicioso un Andrea Jannone. Jau likās, ka veterānam nāksies samierināties ar ceturto pozīciju, tomēr pēdējā līkumā «Ducati» sportisti sadūrās un krita.

Līdz ar to uzvaru izcīnīja «Repsol Honda» komandu pārstāvošais Markess, kuram septiņas sekundes vēlāk sekoja Rosi, bet pie trešās vietas pēkšņi tika Markesa komandas biedrs Danijs Pedrosa no Spānijas.

Tikmēr pirms divām nedēļām Katarā sezonas pirmajā etapā uzvarējušais Rosi komandas biedrs un pašreizējais pasaules čempions Horhe Lorenso no Spānijas svētdien jau distances sākuma daļā izstājās pēc kritiena.

Ļoti slikta trases stāvokļa dēļ sacīkšu distance tika saīsināta līdz 20 apļiem, turklāt braucējiem tika noteikts, ka laikā starp 9 un 11 apli obligāti jāiebrauc boksos nomainīt motociklus.

«Uz pirmā motocikla es biju ātrs, varēju cīnīties ar Markesu, bet otrajā nejutos tāpat,» izteicās Rosi. «Mani panāca abi «Ducati» un bez viņu saduršanās nebūtu ticis uz pjedestāla.»

Pērn cīņā par pasaules čempiona titulu Lorenso dramatiski apsteidza Rosi, kurš pasaules čempionātā debitēja tieši pirms 20 gadiem un nesen pagarināja līgumu ar «Movistar Yamaha» komandu līdz 2018.gadam.

Čempionāta kopvērtējumā pēc diviem etapiem par līderi ar 41 punktu kļuvis Markess, kuram astoņus punktus zaudē Rosi. Pie 27 punktiem ticis Pedrosa, bet ar pirmajā posmā iekrātajiem 25 punktiem ceturtais ir Lorenso.

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu