Valters: par izlases slikto sniegumu jāatbild arī treneriem (100)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par valstsvienības neapmierinošo sniegumu čempionātā jāatbild ne tikai basketbolistiem, bet arī treneru personālam, tā sarunā ar TVNET uzskata basketbola kluba "VEF" galvenais treneris Valdis Valters.

"Negribu attaisnot neviena basketbolista rīcību, taču ar šādu lēmumu LBS ir kļūdījusies," piešķirtos sodus sarunā ar TVNET vērtē basketbola kluba "VEF" galvenais treneris Valdis Valters. "To vajadzēja izdarīt jau pirms čempionāta, nevis tagad. Turklāt par valstsvienības neapmierinošo sniegumu jāatbild ne tikai basketbolistiem, bet arī treneru personālam."

Runājot par Latvijas izlasi nākamajā kvalifikācijas ciklā, Valters uzskata, ka diskvalificētajiem spēlētājiem neizdosies atrast pienācīgus aizvietotājus: "Kad pirms kāda laika sacīju, ka 2013. gadā Latvija spēlēs B grupā, cilvēki par mani smējās, taču tagad tā var kļūt par realitāti. "

TVNET sazinājās arī ar vienu no LBS valdes locekļiem, Gunti Šēnhofu, kurš atklāja, ka neesot piedalījies spēlētāju pārkāpumu izvērtēšanā un sodu piespriešanā, jo Latvijas izlasi pārstāv viņa krustdēls, Kristaps Valters. Runājot par Kaspara Bērziņa sodu uz vienu gadu nosacīti Šēnhofs norādīja, ka "tas tika mīkstināts, jo spēlētājs tika atskaitīts no izlases pirms čempionāta."

"LBS valdes lēmums tika pieņemts pamatojoties ne tikai uz plaši aprakstīto spēlētāju uzdzīvi, bet arī attieksmi pret darbu treniņos un spēlēs," to, kāpēc basketbolisti saņēmuši atšķirīgus sodus, komentārā TVNET skaidro LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Armanda Šķēles izplatīto paziņojumu, ka viņš gatavs atgriezties Latvijas izlasē arī pēc divu gadu diskvalifikācijas izciešanas, Šneps nosauca par "pozitīvu apņemšanos", piebilstot, ka piespriestais sods neatstās iespaidu uz savstarpējām attiecībām.

Komentāri (100)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu