Hamiltons par Raikonena izslēgšanu saņem desmit starta vietu sodu (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

F-1 komandas "McLaren-Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons pēc sadursmes pasaules čempionāta septītajā posmā - Kanādas "Grand Prix" izcīņā -, kad viņš ieskrēja "Ferrari" pilota Kimi Raikonena formulas aizmugurē, saņēmis desmit starta vietu sodu čempionāta nākamajā posmā Francijā.

Šādu pašu sodu sacensību tiesneši piešķīra arī "Williams" pilotam Niko Rosbergam.

Jau ziņots, ka Hamiltons un pasaules čempions Raikonens no sacensībām izstājās 20.aplī - pēc tam, kad Hamiltons boksu celiņā ieskrēja Raikonena automašīnas aizmugurē. Polis Roberts Kubica un Raikonens pēc drošības mašīnas izbraukšanas gaidīja, kad boksu izejā iedegsies zaļā gaisma, bet Hamiltons, kurš sacensības sāka no pirmās starta pozīcijas un posma sākumā arī atradās līderpozīcijā, viņus neredzēja un ietriecās Raikonena formulas aizmugurē.

Hamiltons un Raikonens no sacensībām izstājās, bet Kubica braucienu turpināja un izcīnīja savu pirmo uzvaru karjerā.

Čempionāta kopvērtējumā Kubicam šobrīd ir 42 punkti, bet viņiem ar 38 punktiem seko Hamiltons un otrs "Ferrari" pilots Felipe Masa. Raikonens pašlaik atrodas ceturtajā vietā ar 34 punktiem.

Čempionāta nākamais posms Francijā norisināsies 22.jūnijā.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu