Kubicam pirmais triumfs karjerā; BMW svin dubultuzvaru video (47)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

F-1 pasaules čempionāta septītajā posmā - Kanādas "Grand Prix" izcīņā - svētdien dubultuzvaru izcīnīja "BMW-Sauber" piloti. Savu pirmo uzvaru karjerā izcīnīja polis Roberts Kubica, kuram sekoja viņa komandas biedrs Niks Haidfelds.

Pēc šā panākuma Kubica, kurš pagājušā gada Kanādas "Grand Prix" izcīņā piedzīvoja šausminošāko avāriju savā karjerā, arī izvirzījās pasaules čempionāta līderpozīcijā.

"Fantastiska sacīkste. Fantastiska komandai, man, valstij un visiem maniem faniem, kuri bija šeit Kanādā," pēc tam, kad pēc F-1 sacīkstes pirmo reizi tika nospēlēta Polijas himna, izteicās Kubica.

Posmā trešo vietu izcīnīja "Red Bull" komandas pilots Deivids Kulthards, kurš uz goda pjedestāla kāpa pirmo reizi vairāk kā divu gadu laikā, bet viņam sekoja "Toyota" pilots Timo Gloks un Felipe Masa no "Ferrari".

"Nekad nebūtu iedomājies par goda pjedestālu šajā nedēļas nogalē. Man ir bijis briesmīgs sezonas sākums," teica Kulthards.

Abi iepriekšējie čempionāta līderi Lūiss Hamiltons (McLaren-Mercedes) un Kimi Raikonens ("Ferrari") no sacensībām izstājās 20.aplī pēc tam, kad Hamiltons boksu celiņā ieskrēja Raikonena automašīnas aizmugurē. Kubica un Raikonens pēc drošības mašīnas izbraukšanas gaidīja, kad boksu izejā iedegsies zaļā gaisma, bet Hamiltons, kurš sacensības sāka no pirmās starta pozīcijas un čempionāta sākumā arī atradās līderpozīcijā, viņus neredzēja un ietriecās Raikonena formulas aizmugurē.

"Ir milzīga atšķirība, ja avarē, ietriecoties sienā un ja esi dusmīgs uz sevi. Šis nebija tā, un es atvainojos Kimi, bet tādas lietas gadās," teica Hamiltons.

Čempionāta kopvērtējumā Kubicam šobrīd ir 42 punkti, bet viņiem ar 38 punktiem seko Hamiltons un otrs "Ferrari" pilots Felipe Masa. Raikonens pašlaik atrodas ceturtajā vietā ar 34 punktiem.

Kanādas Grand Prix rezultāti

1. Roberts Kubica (BMW Sauber) 1:36:24.447 2. Niks Heidfelds (BMW Sauber) +16.4 sek. 3. Deivids Kulthārds (Red Bull) +23.3 sek. 4. Timo Gloks (Toyota) +42.6 sek. 5. Felipe Masa (Ferrari) +43.9 sek. 6. Jarno Trulli (Toyota) +47.7 sek. 7. Rubenss Baričello (Honda) +53.5 se. 8. Sebastjans Vetels (Toro Roso) +54.1 sek.

F1 2008.gada čempionāta kopvērtējums

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu