Sirmajam Eiropas sudrabs arī Latvijā!!! (73)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: orient.lv

Par Eiropas vicečempionu orientēšanās sportā sestdien Ventspilī otro reizi karjerā ir kļuvis latvietis Mārtiņš Sirmais, kurš vidējās distances finālā piekāpās tikai pasaules čempionam un pasaules ranga līderim Tjerī Žoržū no Francijas. Sirmajam ir izdevies izcīnīt sudraba medaļu jau otrajās Eiropas meistarsacīkstēs pēc kārtas!

Mārtiņa Sirmā sudraba finišs vidējā distancē.
Mārtiņa Sirmā sudraba finišs vidējā distancē. Foto: orient.lv

6,7 kilometrus garo distanci ar 22 kontrolpunktiem Sirmais veica 36 minūtēs un septiņās sekundēs, no uzvarētāja francūža Tjerī Žoržū atpaliekot par 26 sekundēm.

Sirmais no Madonas rajona Kusas par Eiropas vicečempionu vidējā distancē kļuva jau otro reizi karjerā. Arī pirms diviem gadiem Igaunijas pilsētā Otepē viņš izcīnīja sudrabu, tikai par septiņām sekundēm toreiz zaudējot tam pašam Žoržū.

Latvijas valstsvienības līderis šajā čempionātā pirms tam bija piedalījies tikai sprinta sacensībās, kur ierindojās desmitajā vietā. Garo distanci viņš izlaida, jo sprinta kvalifikācijā sadursmē ar citu sportistu spēcīgi sasita kāju.

Goda pjedestāls. No kreisās uz labo - Eiropas vicečempions Mārtiņš Sirmais, Eiropas čempions Tjerī Žoržū un bronzas medaļnieks Pasi Ikonens.
Goda pjedestāls. No kreisās uz labo - Eiropas vicečempions Mārtiņš Sirmais, Eiropas čempions Tjerī Žoržū un bronzas medaļnieks Pasi Ikonens. Foto: orient.lv

Sieviešu konkurencē vidējā distancē tik labi mūsu komandai neveicās - cēsniece Aija Skrastiņa izcīnīja 27. vietu, 46. pozīcijā ierindojās Zanda Abzalone no Siguldas, savukārt Iveta Stīpiņa-Brūvere tika diskvalificēta.

Sacensības noslēgsies svētdien ar stafetes sacensībām, kur katru valsti pārstāvēs pa divām komandām.

Komentāri (73)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu