Kvintana uzvar Katalonijas daudzdienu velobraucienā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kolumbijas riteņbraucējs Nairo Kvintana no «Movistar» komandas svētdien kļuva par Katalonijas daudzdienu velobrauciena, kas ir iekļauts Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres kalendārā, uzvarētāju.

Kvintana septiņu posmu summā par septiņam sekundēm pārspēja titulēto Alverto Kontadoru no «Tinkoff» vienības, bet vēl desmit sekundes viņam zaudēja īrs Daniels Martins, kurš pārstāv «Etixx-Quick Step» komandu.

Sacensību pēdējā - septītajā posmā - svētdien, kurā dalībnieki veica 136 kilometru distanci Barselonas pievārtē, uzvaru svinēja krievs Aleksejs Catevičs no «Katjuša» vienības, kurš finišā pārspēja slovēni Primožu Rogliču («LottoNL-Jumbo»).

Svētdienas sacensības notika apkārtnē, kur 1992.gadā tika dalītas olimpiskās medaļas, kur pie bronzas grupas braucienā tika arī latvietis Dainis Ozols.

Kvintana pēdējā posmā finišēja 14 sekundes aiz uzvarētāja, ieņemot 20.vietu. Tajā pat grupā atradās arī Kontadors, kurš pēdējo posmā palika septiņas pozīcijas aiz kopvērtējuma uzvarētāja.

Kolumbietis par kopvērtējuma līderi kļuva pēc ceturtā posma ceturtdien.

Neviens Latvijas riteņbraucējs Katalonijas velobraucienā nestartēja.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu