Uvis Slakteris izcīna Skandināvijas F-2 čempiontitulu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 6. septembrī, Nīderlandes pilsētā Kerkdrielā noslēdzās F2 Skandināvijas čempionāts ātrumlaivām, kur ''Riga Powerboat Team'' pilots Uvis Slakteris ieguva trešo vietu. Sacensību kopvērtējumā Uvis ir izcīnījis čempiontitulu, tādējādi viņš šogad ir bijis kopvērtējuma līderis abās starptautiska mēroga F2000 sacensībās.

Pēdējais posms bija pārsteigumu un pārdzīvojumu pilns. Uvis brīvajos treniņos uzstādīja labākos rezultātus un kvalifikācijas braucienos bija pirmais, taču motoru sportā ir jārēķinās arī ar tehniskajām grūtībām – iesildīšanās braucienos Uvja laivai uzsprāga motors.

Sprinta sacensības (Sprint Race) Uvim vajadzēja sākt no pēdējās vietas, jo pēc motora nomaiņas kvalifikācijas rezultātus atceļ. Līdz finālbrauciena sākumam Uvis apsteidza vairākus konkurentus un startēja no trešās vietas. Tika izstrādātas vairākas stratēģijas, lai apsteigtu sīvākos konkurentus zviedru Eriku Starku un britu Ovenu Dželfu – dzenskrūves nomaiņa palīdzēja iegūt visātrāko startu, taču maksimālu jaudu nevarēja atļauties izmantot, lai nesabojātu arī otru motoru.

Galu galā mērķi izdevās sasniegt un tika savākts nepieciešamais punktu daudzums, lai kopvērtējumā izcīnītu 2009. gada Skandināvijas čempiona titulu. Tālāk viss sacensību aprīkojums tiek pārvests uz Bahreinu, lai varētu gatavoties F2 pasaules čempionāta pirmajam posmam oktobrī. Tā kā viens motors ir saplīsis, tad līdz nākamajām sacensībām nepieciešama nopietna gatavošanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu