Ventspilī notiks EČ orientēšanās sportā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 25. maija līdz 1. jūnijam Ventspilī un tās apkaimē pirmo reizi Latvijā notiks viens no nozīmīgākajiem pasākumiem orientēšanās sportā - Eiropas meistarsacīkstes, kas vienlaikus būs arī Pasaules kausa izcīņas posms. Šobrīd ir zināms arī Latvijas nacionālās komandas sastāvs.

Eiropas orientēšanās čempionāts notiek reizi divos gados, un tajā piedalās labākie orientieristi no visas Eiropas, šogad arī no citiem kontinentiem, jo visas EČ distances ir arī Pasaules kausa etapi.

Eiropas čempionāts tiek uzskatīts par vienām no svarīgākajām sacensībām visā pasaulē, jo Eiropas valstu orientieristi uzrāda arī augstākos rezultātus pasaules čempionātos.

Sacensību programma sastāvēs no vairākām distancēm - sprinta, vidējās un garās distances, kā arī stafetes. Paralēli notiks arī Eiropas čempionāts taku distancēs (O-Trail orienteering).

IOF apstiprinātā 2008. gada Eiropas čempionāta sacensību programma 26.05. - sprints (kvalifikācija, fināli) 27.05. - vidējā distance (kvalifikācija) 28.05. - vidējā distance (fināli) 29.05. - atpūtas diena 30.05. - garā distance (kvalifikācija) 31.05. - garā distance (fināli) 01.06. - stafetes

Latviju šogad pārstāvēs 16 sportisti - 8 sievietes un 8 vīrieši. Šis sporta notikums būs saistošs arī līdzjutējiem, jo paralēli norisināsies atklātās sacensības, kuru dalībnieki varēs vērot elites klases sportistu sniegumus un arī paši doties distancēs čempionāta apvidū.

2006. gada Eiropas čempionāts notika Igaunijā, kurā Mārtiņš Sirmais izcīnīja sudraba medaļu vidējā distancē un sesto vietu sprintā.

Latvijas valstsvienības sastāvs:

Vīrieši - Mārtiņš Sirmais, Jānis Ozoliņš, Jānis Krūmiņš, Edgars Bertuks, Kaspars Kārkliņš, Zemgus Žagata, Andris Kivlenieks un Kalvis Mihailovs.

Sievietes - Aija Skrastiņa, Una Arama, Zanda Abzalone, Dace Gaigala, Iveta Brūvere, Krista Mihailova, Kristīne Kokina un Laura Vīķe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu