Stupelis: Šobrīd par tālāku nākotni nedomāju, galvenais izārstēt ceļgalu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pēc svētdien treniņā gūtās smagās traumas, kuras dēļ var nākties izlaist visu gaidāmo sezonu, trīskārtējais pasaules čempions motokrosā ar blakusvāģiem Kaspars Stupelis par tālāku nākotni vēl nedomā, jo galvenais ir izārstēt pamatīgi cietušo ceļgalu.

Kā zināms, pērn Stupelis kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, braucot duetā ar Nīderlandes pilotu Etjēnu Baksu, taču pagājušā gada novembrī tika paziņots, ka šo sezonu viņš aizvadīs kopā ar beļģi Benu Adriansenu.

Traumu, kurā tika sarautas ceļgala krusteniskās saites un menisks, Stupelis guva svētdien, trenējoties ar solo motociklu. Piektdien viņam Beļģijā tiks veikta operācija, pēc kuras būs nepieciešama sešu mēnešu rehabilitācija.

«Braucu ar solo mocīti un neveiksmīgi «piegūlos», sekoja kritiens, un tālākās sekas jau ir zināmas,» neveiksmīgo epizodi atcerējās titulētais sportists. «Jau pirmdien biju Rīgā, kur mani izmeklēja un uzstādīja diagnozi. Liels paldies dakteriem Jānim Viļumam un Pēterim Līkumam no Latvijas Olimpiskās vienības (LOV), kuri bija ļoti pretimnākoši un veica šo darbiņu.»

Tomēr jau nākamajā dienā Stupelim atkal vajadzēja sēsties lidmašīnā un atgriezties Beļģijā, jo komanda vēlējās, lai viņš atrādītos arī pie viena speciālista Beļģijā. «Komandai, šķiet, vēl bija naiva cerība, ka viss nav tik traki, kā saka ārsti, tāpēc viņi izdarīja spiedienu, lai atrādos arī vienam vietējam speciālistam. Arī šis ārsts secināja to pašu ko Latvijā, norādot, ka ir gatavs mani «saremontēt», tāpēc piektdien jāguļas uz operāciju galda,» situāciju skaidroja Stupelis.

Beļģijas ārsts ir specializējies šādu traumu operēšanā, tāpēc Stupelis nešaubās par veiksmīgu iznākumu. «Pie viņa ar šādām traumām brauc motokrosisti pat no Amerikas, tāpēc domāju, ka viss būs kārtībā,» atzina latvietis.

«Ārsts sacīja, ka pēc operācijas vismaz piecus mēnešus nevarēs braukt, taču uzsvēra, ka parasti tie ir seši mēneši. Zinu, ka Matīss Karro pēc līdzīgām traumām ir atgriezies krietni ātrāk, taču ārsts man uzreiz pateica: «Vecīt, nefantazē.» Protams, var jau sākt arī ātrāk, taču tad ir liels risks atkal satraumēties. No savas puses darīšu visu, ko varēšu, lai rehabilitācija notiktu veiksmīgi, taču arī nesteigšos, jo es parasti klausu ārstu norādījumiem,» smejot sacīja Stupelis.

Stupelim pirmo reizi ilgajā karjerā ir tik smaga ceļgala trauma. «Ar ceļgaliem līdz šim viss bija kārtībā, tie turējās labi. Bija visādi sasitumi, ceļgali bija šūti, un arī menisks ir bijis ieplīsis, taču tas netraucēja, un caur sāpēm varēju startēt. Taču krusteniskās saites ir plīsušas pirmo reizi,» atzina sportists.

Visneskaidrākā situācija šobrīd ir par to, ko tālāk darīs Adriansens, kurš nu palicis bez kantētāja. «Protams, komandā pārdzīvo par notikušo un par mani, jo tagad pārējie, ja tā var teikt, ir daļēji piečakarēti. Tomēr man jādomā ar gaišu galvu uz priekšu un vispirms jāsaved sevi kārtībā. Pagaidām nevaru pateikt, kas būs nākotnē, vai nākamajā sezonā vēl būšu viņiem vajadzīgs un vai vispār Adriansens turpinās braukt. Tas šobrīd no manis arī nav atkarīgs,» rezumēja Stupelis.

Latvijas motokrosists šobrīd atrodas Beļģijā. Kā zināms, otrdien Briselē notika teroristu uzbrukumi, kur sprādzienos lidostā un metro dzīvību zaudēja 31 cilvēks, bet gandrīz 260 guva ievainojumus. Stupelis tieši otrdien devās uz Beļģiju, tomēr nelidoja caur Briseli. «Lidoju uz Eindhovenas lidostu Nīderlandē, taču situācija Beļģijā šobrīd ir neomulīga. Braucot mājās, bija vairākas pārbaudes uz autobāņa, dežūrēja policija, visi ir satraukti, lai gan situācija šobrīd tiek kontrolēta,» par traģiskajiem notikumiem sacīja Stupelis.

Jau ziņots, ka Stupelis duetā ar Baksu trīs gadus pēc kārtas bija kļuvis par pasaules vicečempionu, bet pērn viņi beidzot ieguva čempiona titulu. Tomēr šajā sezonā, kas sāksies 10.aprīlī Nīderlandē, Bakss sacensībās piedalīsies ar savu jaunāko brāli Robiju.

Iepriekš Stupelis par pasaules čempionu tika kronēts 2003. un 2004.gadā, kad viņš brauca kopā ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu. Tāpat viņš piecas reizes bijis arī pasaules vicečempiona godā, divas reizes ar Kristeru Serģi un trīs reizes ar Baksu.

Savukārt Adriansens par pasaules čempionu kļuvis 2013. un 2014.gadā.

Šosezon pasaules čempionātā motokrosā ar blakusvāģiem ir iekļauti 11 posmi, no kuriem astotais 31.jūlijā risināsies Stelpē, Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu