Jānis Sprukts: Cienu Šupleru par viņa pieeju treniņiem (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušo sezonu Jānis Sprukts pavadījis Amerikas hokeja līgā (AHL) Ročesteras "Americans" sastāvā - Floridas ''Panthers'' fārmklubā, kas viņu izvēlējās Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā.

Tas nebija pirmais Latvijas uzbrucēja mēģinājums izsisties NHL. Ja 2006./2007. gadā viņš ''''Panthers” formā laukumā izgāja 13 reizes, tad pagājušajā gadā tikai vienu. Kā redzams, Spruktam pagaidām nav izdevies izveidot stabilas attiecības ar NHL un viņš uzskatījis, ka daudz perspektīvāk ir spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā.

Jā, iepriekšējā sezona AHL man bija neveiksmīga, taču man jau ir 27 gadi. Ja skatās no sportiskā skatu punkta, puse manas aktīvās karjeras jau drīz būs aiz muguras. Tāpēc es izlēmu pagaidām atlikt mēģinājumus iekļūt NHL caur fārmklubu sistēmu un noslēdzu līgumu ar Rīgas ''''Dinamo''''. Vēlos spēlēt augstākā līmenī nekā AHL.

Kāpēc nepārgājāt uz ''''Dinamo'''' pagājušajā gadā, jo interese no kluba puses taču bija?

Pagājušajā jūnijā ''''Panthers'''' sazinājās ar manu aģentu un piedāvāja divpusēju līgumu. Es gribēju izmantot šo iespēju un mēģināt tikt NHL.

Runā, ka par jums interesējies HK MVD treneris Oļegs Znaroks. Kāpēc devāt priekšroku Rīgai?

Kā Latvijas izlases treneris Oļegs runāja ar mani pēc pasaules čempionāta – brīdināja, ka paziņos par mani savam klubam. Vēlāk KH MVD veda pārrunas ar manu aģentu, taču es nolēmu, ka dzimtenē ir labāk. Sportistam vienmēr jādomā par karjeru un to, kur būs labāk viņa ģimenei. Katram mēdz būt kāpumi un kritumi. Tu sev jautā, kur tos vieglāk pārdzīvot. Protams, mājās. Bet bijuši taču karjerā arī sarežģīti momenti?

Jā, piemēram, vienu sezonu sāku bez komandas. Es zināju, ka varu spēlēt labā līmenī, taču likās, ka klubi mani nepamana. Iespēju man deva bijušais tā laika ''''Rīga 2000'''' treneris Jūliuss Šuplers. Tas notika pēc nelaimes gadījuma ar Sergeju Žoltoku. Rodrigo Laviņš un citi puiši izstāstīja par mani trenerim, un viņš uzaicināja mani komandā. Tajā pašā 2005. gadā mēs labi nospēlējām olimpiskajā kvalifikācijā, un nākamajā gadā es jau spēlēju somu SM līgā.

Kā jums iet ar spēli Jūliusa Šuplera vadībā?

- Es cienu Šupleru par viņa pieeju treniņiem. Viņš uzskata, ka nedrīkst trenēties pavirši. Vai nu trenējies ar pilnu atdevi, vai netrenējies nemaz. Tā ir viena no labākajām īpašībām, kuras var būt komandas vadītājam.

Intervija no Kontinentālās hokeja līgas oficiālās mājas lapas - www.khl.ru

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu