Bez valsts prēmijām var palikt Vankūveras olimpisko spēļu medaļnieki (30)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2010.gada valsts budžeta projektā Finanšu ministrija nav paredzējusi atvēlēt līdzekļus naudas balvām par izciliem sasniegumiem sportā, līdz ar to bez prēmijām var palikt arī Latvijas sportisti, kas būs demonstrējuši izcilu sniegumu 2010. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM ir atteikusies izmaksāt prēmijas Latvijas vieglatlētiem, kuri pagājušajā mēnesī izcīnīja zelta medaļas Eiropas U-23 čempionātā, pamatojoties uz to, ka vairākkārtēju valsts budžeta izdevumu samazināšanas rezultātā ministrijas budžetā vairs nav paredzēti līdzekļi apbalvojumiem par izciliem sasniegumiem sportā.

Tas nozīmē, ka šajā gadā naudas balvas vairs nav paredzētas nevienam sportistam. IZM atbilstoši normatīvajiem aktiem gan sola apkopot saņemtos sporta federāciju iesniegumus par naudas balvu piešķiršanu un iesniegs tos izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, kur tad varētu arī tikt lemts par iespējamajiem finansēšanas avotiem, lai 2009.gadā naudas balvas tomēr varētu piešķirt.

Tāpat, lai gan naudas balvām finansējums nav paredzēts arī nākamā gada budžeta projektā, IZM pieļauj, ka medaļnieku apbalvošanai varētu tikt piešķirti līdzekļi no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kā tas ticis darīts arī iepriekš.

Jūlijā Kauņā notikušajā Eiropas U-23 čempionātā trīs Latvijas sportisti izcīnīja zelta medaļas - Aiga Grabuste triumfēja septiņcīņas sacensībās, bet Madara Palameika bija labākā šķēpa mešanā, turklāt abas sasniedza jaunus Latvijas rekordus, savukārt Jānis Leitis bija labākais tāllēkšanas sacensībās.

Pēc Eiropas čempionāta visus trīs sportistus uz pieņemšanu aicināja premjers Valdis Dombrovskis (JL), pasniedzot Pateicības rakstus. Kā iepriekš informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Zanda Šadre, Ministru prezidents izteica pateicību sportistiem, treneriem un sporta federācijai par pašaizliedzīgo darbu un azartiskumu, kas ļāva gūt uzvaras un uzrādīt visaugstākos sasniegumus.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu