Sirmais un Skrastiņa triumfē kvalifikācijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19. aprīlī Latvijas spēcīgākie orientieristi aizvadīja pirmās divas atlases sacensības, lai iekļūtu Latvijas izlases sastāvā dalībai Eiropas orientēšanās čempionātā. Sportisti sestdienas rītā Lilastē veica vidējo distanci, savukārt vakarpusē Saulkrastu pilsētā notika sprinta sacensības. Vīru elites grupā abos startos nepārspēts palika Eiropas vicečempions Mārtiņš Sirmais, savukārt dāmu konkurencē ārpus konkurences izrādījās Aija Skrastiņa.

Tā kā šogad Eiropas čempionāts notiek tepat Latvijā, tad cīņa par vietu izlasē ir ļoti sīva, jo vienlīdzīgas iespējas tika dotas gan junioriem, gan elites grupas skrējējiem.

6,35 km garajā vidējā distancē no vīriem visātrākais bija Mārtiņš Sirmais (Madonas BJSS), par 54 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Edgaru Bertuku (OK Alūksne). Trešo vietu izcīnīja Jānis Ozoliņš (OK Burkānciems). Pēc elites vīriem šo pašu distanci veica arī junioru grupas orientieristi, no kuriem visātrākais šoreiz bija Zemgus Žagata (IK Auseklis), otrajā vietā Kalvis Mihailovs (IK Auseklis), savukārt trešais vēl H18 grupas orientierists Andris Kivlenieks (OK Ogre).

Dāmu elites 4,68 km garo vidējo distanci ar pārliecinošu gandrīz četru minūšu atrāvienu no tuvākās sekotājas uzvarēja Aija Skrastiņa (SK Briksnis). Otra ātrākā bija Zanda Abzalone (OK Viga), bet trešajā vietā Līga Ārniece (RSP). Starp juniorēm kārtējo uzvaru izcīnīja Krista Mihailova (IK Auseklis), savukārt otrajā un trešajā vietā divas D18 grupas orientieristes, attiecīgi Marita Freimane (IK Auseklis) un Ilze Cahrausa (OK Saldus).

Pēc pāris stundu atpūtas sportisti turpināja cīņu par godalgotajām vietām sprinta sacensībām Saulkrastos. Arī šoreiz spēcīgākie elites un junioru grupu skrējēji sacentās vienā distancē. H21E grupas orientieristiem bija jāveic 3,2 km gara distance, un savas sprintera dotības atkal pārliecinoši demonstrēja Mārtiņš Sirmais, uzrādot labāko laiku šajā grupā. Vissīvāko konkurenci Mārtiņam spēja sagādāt juniors Zemgus Žagata, kurš finišā uzrādīja tikai 9 sekundes lēnāku laiku. Savukārt trešajā vietā Jānis Ozoliņš.

D21E grupas sportistēm 2,4 km distancē savu lielisko sportisko formu atkal demonstrēja Aija Skrastiņa, kura otrās vietas ieguvēju Daci Gaigalu (ZVOC-VBSS) apsteidza par vairāk nekā minūti. Trešo vietu izcīnīja Una Arama (Madonas BJSS).

Pēc startiem vidējā un sprinta distancē sev dalību Eiropas čempionātā jau ir nodrošinājuši šādi orientieristi: Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks, Zemgus Žagata, Aija Skrastiņa Zanda Abzalone un Dace Gaigala.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu