Portugāle vai Francija? (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pasaules kausa finālā iekļuvusī Itālijas valstsvienība gaida savus pretiniekus. Par tiem kļūs vai nu Francijas, vai Portugāles futbolisti, kas šovakar savā starpā aizvadīs pusfināla spēli.

Portugāļu nometnē ir zināmas bažas par abu līderu - Luiša Figu un Krištianu Ronaldu piedalīšanos spēlē, jo abi guvuši savainojumus. Toties pēc diskvalifikācijas izciešanas pamatsastāvā atgriezušies citi nozīmīgi vīri - Koštiņja un Deku, kas nozīmē, ka galvenais treneris Luiss Felipe Skolari varēs atgriesties pie sava ierastā 4-5-1 spēlētāju izvietojuma, ar uzbrukuma smailē izvirzīto Pauletu.

Runājot par Figu un Ronaldu, Portugāles izlases galvenais treneris Luiss Felipe Skolari lielākas izredzes iziet sākumsastāvā saskata otrajam: "Šobrīd izskatās, ka Ronaldu atveseļosies ātrāk par Figu."

Francijai ierindā ir visi labākie spēlētāju un, visticamāk, ka arī viņu vadītājs Raimons Domeneks izvēlēsies spēlēt tikai ar vienu uzbrucēju - Tjerī Anrī, atstājot rezervē Dāvidu Trezagē, Luisu Sā un Silvainu Viltordu.

Arī savstarpēji aizvadīto maču statistika runā par labu francūžiem. Viņi uzvarējuši 15 no 21 abu komandu spēles. Portugāļiem uzvaru ir trīsreiz mazāk, savukārt vienu reizi spēle star abām valstīm beigusies neišķirti.

Taču interesanti, ka čempionātos Francija un Portugāle savstarpēji spēlējušas tika divas reizes. Bet kādas! 1984. gada Eiropas čempionāta pusfinālā francūži uzvarēja tika pagarinājumā ar 3:2 un līdzīgi notika arī 16 gadus vēlāk, kad šā paša turnīra pusfinālā Francija uzvarēja pateicoties 117. minūtē gūtajiem Trezagē vārtiem.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu