Viljamsa pēc 15 gadu pārtraukuma iekļūst Indianvelsas turnīra finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pasaules sieviešu tenisa ranga līdere Serēna Viljamsa piektdien pēc 15 gadu pārtraukuma iekļuva Indianvelsas WTA «Premier» tenisa turnīra finālā, kur tiksies ar baltkrievieti Viktoriju Azarenku.

Viljamsa iepriekšējo reizi Indianvelsas turnīra finālā spēlēja 2001.gadā, tomēr tajā gadā līdzjutēji tenisisti izsvilpa. Māsas Viljamsas pēc šīm sacensībām apvainojās, jo to uztvēra kā rasistisku rīcību, un ilgu laiku uz šo turnīru nebrauca, Serēnai atgriežoties pērn, bet Venusai tikai šogad. Serēna Viljamsa pērn aizkļuva līdz pusfinālam, bet tajā traumas dēļ neizgāja kortā.

Šoreiz titulētā tenisiste pusfināla barjeru pārvarēja divos setos ar 6-4, 7-6 (7:1) pārspējot ranga trešo raketi Agņešku Radvaņsku no Polijas.

«Pēc iepriekšējā fināla Indianvelsā es nevarēju iedomāties, ka šeit vēl kādreiz spēlēšu izšķirošajā cīņā,» pēc uzvaras sacīja Serēna Viljamsa, kura var kļūt par pirmo trīskārtējo Indinavelsas turnīra uzvarētāju, atkārtojot 1999. un 2001.gada panākumus.

Kā zināms, 2001.gadā abām māsām Viljamsām Indianvelsā bija jātiekas pusfināla cīņā, tomēr Venusa savainojuma dēļ no dalības spēlē atteicās. Tas pamatīgi sadusmoja vietējos līdzjutējus, kuri pirms Serēnas finālspēles pret beļģieti Kimu Klijstersu viņu izsvilpa.

Savukārt Azarenka, kura Indinavelsas turnīra čempiones titulu ieguva pirms četriem gadiem, pusfinālā ar 7-6 (7:1), 1-6, 6-2 uzvarēja čehieti Karolīnu Plīškovu. Azarenka pasaules rangā ir 15.vietā, bet Plīškova atrodas četras pozīcijas zemāk.

Tikmēr Indianvelsas ATP «Masters 1000» turnīrā vīriešiem vienspēlēs piektdien noskaidrojās pēdējie divi pusfinālisti, par kuriem kļuva pasaules ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas, kā arī bijusī ranga pirmā rakete Rafaels Nadals no Spānijas.

Džokovičs ceturtdaļfinālā sīvā cīņā ar 7-6 (7:2), 7-6 (7:2) uzvarēja Žo Vilfrīdu Tsongu no Francijas, kurš rangā ir devītais, bet šī brīža pasaules piektā rakete Nadals ar 6-4, 6-3 pārspēja rangā vienu pozīciju zemāk esošo japāni Kei Nišikori.

Džokovičs soļo pretim savam trešajam Indianvelsas «Masters» turnīra uzvarētāja titulam pēc kārtas un piektajam karjerā, kas būtu jauns šo sacensību rekords, savukārt Nadals turnīrā ir uzvarējis trīs reizes, pēdējo no tām 2013.gadā.

Abi titulētie tenisisti pusfinālā spēlēs savā starpā. Pēdējos piecos mačos ir uzvarējis Džokovičs, bet Nadalam iepriekšējais panākums abu sastarpējās cīņās bija 2014.gada Francijas atklātā tenisa čempionāta finālā.

Kā zināms, ceturtdien pusfinālā iekļuva beļģis Dāvids Gofēns, kurš pirmo reizi karjerā ticis ATP «Masters» sērijas turnīru četru labāko tenisistu vidū, un kanādietis Milošs Raoničs.

Indianvelsā risinās šīs sezonas pirmais ATP «Masters» sērijas turnīrs vīriešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu