Daugaviņa piespēle palīdz «Dinamo» «saplosīt» Kuldas «Salavat Julajev»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš otrdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Maskavas «Dinamo» komandai, ko pārstāv arī Mārtiņš Karsums, bet vada Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, ar rezultātu 6:0 (3:0, 1:0, 2:0) savā laukumā sagraut Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Ufas «Salavat Julajev» vienību.

Pēc Daugaviņa piespēles cīņas desmitajā minūtē Maksims Pestuško izvirzīja Maskavas vienību vadībā ar rezultātu 2:0.

Šajā mačā divus vārtus guva kādreizējais Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» leģionārs Mets Robinsons, bet pa reizei precīzi bija arī Sergejs Soins, Konstantīns Volkovs un Konstantīns Gorovikovs.

Daugaviņš kopā laukumā aizvadīja 14 minūtes un 28 sekundes, veicot divus metienus pa vārtiem un zaudējot vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Šīs sezonas 23 mačos latvietis tagad guvis astoņus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles, būdams viens no savas komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem. Rezultatīvs latvietis bijis piecās no pēdējām sešām savas komandas spēlēm.

Savukārt Karsums šajā mačā nepiedalījās.

Tikmēr Kulda nospēlēja 19 minūtes un 46 sekundes, izceļoties ar vienu metienu, divām soda minūtēm par klupināšanu, sešiem spēka paņēmieniem un viena metiena bloķēšanu.

Šī «Salavat Julajev» komandai bija sestā neveiksme pēdējos septiņos mačos.

Neveiksmi otrdien cieta Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienība, kas izbraukumā ar 3:5 (1:1, 1:3, 1:1) piekāpās līgas vicelīderei Maskavas CSKA. Uzvarētājiem divus vārtus guva Nikolajs Prohorkins.

Kā ziņots, panākumu izcīnīja latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda, kas izbraukumā ar 3:2 (0:0, 3:1, 0:1) pārspēja Jekaterinburgas «Avtomobilist» vienību.

«Lokomotiv» komandai šī bija trešā uzvara pēdējās piecās spēlēs, bet «Avtomobilist» hokejisti piedzīvoja piekto neveiksmi septiņos mačos.

Četri vārti tika gūti otrajā trešdaļā, kad čehs Jirži Novotnijs un zviedrs Martins Tērnberjs viesiem deva vadību ar 2:0, bet 11 sekundes vēlāk vienus vārtus atguva Aleksejs Simakovs. Trešdaļas pēdējā minūtē kanādiešu izcelsmes Baltkrievijas uzbrucējs Džefs Plets atjaunoja divu vārtu pārsvaru «Lokomotiv» komandai, bet minūti un 14 sekundes pirms trešās trešdaļas beigām 2:3 vairākumā panāca zviedrs Tobiass Viklunds.

«Avtomobilist» komanda otros vārtus guva, kad noraidīts bija tieši Sprukts.

Latvietis darbojās savas komandas ceturtajā maiņā, uz ledus pavadot 11 minūtes un 47 sekundes. Bez nopelnītā noraidījuma viņš atzīmējās arī ar uzvaru vienā no pieciem iemetieniem, vienu bloķētu metienu un vienu spēka paņēmienu.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 67 punktiem 25 spēlēs joprojām ir Sanktpēterburgas SKA komanda, kurai tagad līdz septiņu punktu atstatumam pietuvojusies CSKA vienība.

Tikmēr Maskavas «Dinamo» ar 48 punktiem ieņem ceturto vietu, «Torpedo» vienība ar 43 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, bet «Lokomotiv» ar 36 punktiem ir vēl pozīciju zemāk.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» ar 26 punktiem ierindojas priekšpēdējā, 13.vietā.

Austrumu konferences līderei Magņitogorskas «Metallurg» ir 53 punkti 23 spēlēs, bet tai ar 52 punktiem 25 cīņās seko Omskas «Avangard».

Tikmēr «Salavat Julajev» ar 40 punktiem 26 spēlēs saglabā ceturto pozīciju, tomēr tikai par punktu atpaliek aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Astanas «Baris» vienība, kas turklāt aizvadījusi par divām cīņām mazāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu