Latvija vadībā pirms trešās kārtas ''Swedbank Latvian Open''

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas golferi Mikus Gavars un Linda Dobele pirms svētdien ''Ozo Golf Club'' paredzētās noslēguma kārtas ar minimālu pārsvaru ir vadībā ''Swedbank Latvian Open'' starptautiskajā turnīrā, TVNET informē sacensību rīkotāji.

Gavaram kungu konkurencē ir viena sitiena pārsvars pār tuvāko konkurentu izraēlieti Asaf Coen, un abi vadošie spēlētāji tuvākos sāncenšus apsteidz par vairāk nekā 10 sitieniem. Pēc divām kārtām Gavara rezultāts ir 142 sitieni jeb -2 zem PAR (teorētiski nepieciešamās normas).

Gavars sestdien otrajā kārtā nospēlēja ar 73 sitieniem (+1 virs PAR), bet Coen rezultāts bija 69 sitieni (-3 zem PAR).

Dāmām Dobele otrajā kārtā spēja par vienu sitienu apsteigt igaunieti Annika Meos un Latvijas junioru izlases spēlētāja ir līdere ar 154 sitieniem (+10 virs PAR). Dobeles rezultāts sestdien bija 77 sitieni, savukārt Meos laukumu izgāja ar 79 sitieniem.

Latvijas golfa sezonas prestižākais starptautiskais amatieru turnīrs "Ozo Golf Club" laukumā noslēgsies svētdien pēc pēdējo 18 bedrīšu izspēles. Sacensībās startēja 68 kungi un 19 dāmas, kuri čempionu kausu īpašniekus noteiks trīs kārtu summā.

Svētdien līderi laukumā dosies neilgi pirms plkst. 12, bet čempioni varētu kļūt zināmi ap plkst. 16.30, kad arī notiks apbalvošana.

“Latvian Open” turnīri notiek kopš 1995. gada, kad sacensības vēl risinājās Igaunijā, jo Latvijā nebija sava golfa laukuma. No 1998. līdz 2001. gadam “Latvian Open” uzvarētājus noteica “Viesturos”, bet kopš 2002. gada – “Ozo Golf Club” laukumā. Kopš 2002. gada, kad “Latvian Open” ieguva patiesi starptautisku skanējumu, Latvijas spēlētājiem uzvarēt ir izdevies tikai vienreiz – 2007. gadā par čempioniem kļuva Kārlis Broders un Laura Jansone.

Tā kā golfā ir saglabātas klasiskas amatierisma tradīcijas, nav pamata turnīra līmeni uzskatīt par zemāku tikai tādēļ, ka tajā spēlē amatieri, nevis profesionāļi. Amatieris ir spēlētāja statusa, nevis meistarības līmeņa apzīmējums. It īpaši jaunās paaudzes golferi bieži vien nešķiras no amatiera statusa, lai varētu saņemt mācību stipendijas augstskolās. Profesionāļu kārtā viņiem šāda iespēja ir liegta.

Skatītājiem ieeja “Ozo Golf Club” visas sacensību dienās ir bez maksas. Līdzjutējiem gan jāapzinās, ka atrašanās golfa laukuma spēles daļā, nepārzinot spēles etiķeti, ir bīstama, tādēļ jāievēro izvietotās norādes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu