Rīgas VEF jaunajai sezonai izvirza augstus mērķus (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Basketbola kluba Rīgas VEF vadība otrdien iepazīstināja ar kluba mērķiem gaidāmajā sezonā, bet vienības galvenais treneris lietuvietis Rims Kurtinaitis pastāstīja par komandas gatavošanos un sastāva aprisēm.

Kluba prezidents Māris Martinsons informēja par izvirzītajiem mērķiem: ''BBL (Baltijas Basketbola līgā) mēs gribētu uzvarēt regulārajā čempionātā un pēc tam piedalīties ''Final Four'' turnīrā, protams, to realizēt nebūs viegli, bet tāds ir mērķis. Ar treneri esam apspriedušies, un komandai tas ir iespējams.''

Eiropas kausā uzdevums tikt astotniekā

''Eiropas kausā ir izvirzīti diezgan augsti mērķi, tas ir iekļūt labāko astotniekā. Arī VTB līgā mērķi ir līdzīgi - iekļūt astotniekā un provēt tikt augstāk. Katrā ziņā tas nebūs viegli, bet labāk stādīt augstākus mērķus nekā zemākus,'' viņš skaidro.

Kurtinaitis klāstīja par komandas sagatavošanās ciklu jaunajai sezonai un pastāstīja par pārbaudes spēlēs paveikto. ''Sākām strādāt pirms diviem mēnešiem. Liekas, ka sastāvs ir labs,'' teica Lietuvas basketbola speciālists.

Treneris arī izteica apmierinātību ar leģionāriem, īpaši izceļot amerikāņu saspēles vadītāju Dereku Viljamsu. ''Ar viņa pievienošanos komandas zīmējums mainījies par 180 grādiem. Visu vasaru bija atpūties un atbrauca ne pārāk labā formā.'' Tomēr šajā spēlētājā Kurtinaitis saskata lielu potenciālu un saista lielas cerības.

Par pārbaudes spēlēs piedzīvotajiem zaudējumiem Kurtinaitis nepārdzīvo, jo pretī stājās nopietni pretinieki. ''Esmu priecīgs, ka spēle ir normāla un stabila. Tā tas bija pārbaudes spēlēs, bet nevar zināt, kā būs, kad sākies oficiālie mači, jo tur ir pavisam cita atbildība.''

Ar leģionāriem treneris apmierināts

Tāpat Kurtinaitis uzteica Daira Bertāna sniegumu, kurš uz VEF komandu pārnāca no BK "Ventspils''. ''Bertāns ir sākumsastāva spēlētājs, bet Viljamsam labāk spēle aiziet no rezervistu soliņa.''

Lietuvas basketbola speciālists atzīmēja arī ieguvumu - 211 cm garo baltkrievu centru Artjomu Parahovski. ''Viņš ir ļoti perspektīvs un labs centra spēlētājs. Esmu priecīgs, ka izdevās ar viņu parakstīt līgumu. Viņu savās rindās gribēja redzēt četri Grieķijas un divi Itālijas klubi. 

Viņš atzina, ka šis spēlētājs ir ātrs un spēcīgs, tāpat labi cīnās par atlēkušajām bumbām un ir rezultatīvs. ''Protams, tā vairs nav mana darīšana, bet uzskatu, ka vajadzētu parakstīt līgumu uz vēl pāris gadiem. Redzu viņā lielu perspektīvu.''

Disciplīnas pārkāpumu pagaidām nav

50 gadus veco treneri apmierina spēlētāju attieksme treniņos, un pagaidām viņš nekādus disciplīnas pārkāpumus nav novērojis. Kad Kurtinaitis ķērās pie VEF galvenā trenera pienākumiem, viņš izvirzīja uzdevumu uzspodrināt noplukušo Latvijas basketbola mundieri.

Rīgas VEF komandas sastāvs: Raitis Grafs, Mārtiņš Gulbis, Gatis Jahovičs, Sandis Valters, Dereks Viljamss, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš, Ivans Ņeļubovs, Mārtiņš Laksa, Patriks Sanders, Patriks Sanders, Tailers Keins, Andrejs Šeļakovs, Dairis Bertāns, Artjoms Parahovskis.

Pirmo spēli Rīgas VEF aizvadīs 30. septembrī, kad Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā BBL ietvaros tiksies ar BK ''Valmiera''. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu