«Barcelona» piekāpjas «Celta» un zaudē Spānijas čempionāta līderpozīciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šokējošu neveiksmi Spānijas futbola čempionāta cīņā sestdien piedzīvoja «Barcelona» komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Vigo «Celta» vienībai, zaudējot kopvērtējuma līderpozīciju.

Spēles pirmajā daļā «Barcelona» komandu pārstāvošais brazīlietis Neimars divreiz norībināja vārtu konstrukciju, tomēr vienīgos vārtus 55.minūtē guva viesi, izceļoties argentīniešu uzbrucējam Hoakinam Larrivejam.

Turpinājumā «Barcelona» vienībai bija četras lieliskas vārtu gūšanas iespējas, bet ikreiz lieliski darbojās «Celta» komandas vārtsargs Serhio Alvaress.

«Viegli teikt, ka spēlējam slikti, tomēr četras reizes trāpījām pa vārtu pārliktni, bet kopā veicām 19 sitienus,» pēc mača teica «Barcelona» komandas galvenais treneris Luiss Enrike. «Bijām pelnījuši uzvaru, tomēr futbolā svarīgākais ir būt efektīvam.»

Citā mačā uzvaru guva Madrides «Real» komanda, kas ar 4:0 (2:0) izbraukumā sagrāva kopvērtējuma vidusdaļā esošo «Granada» vienību. Uzvarētājiem divreiz izcēlās kolumbiešu zvaigzne Hamess Rodrigess, bet pa reizei precīzi bija arī Krištianu Ronaldu un Karims Benzemā.

Ronaldu tagad guvis vārtus astoņās Spānijas čempionāta spēlēs pēc kārtas, sasniedzot jaunu «Real» komandas rekordu.

Tāpat panākumu guva arī valsts čempione Madrides «Atletico», kas ar 4:2 (1:0) savā laukumā pārspēja «Cordoba» vienību.

«Atletico» rindās divreiz izcēlās francūzis Antuāns Grīzmans, kuram tie bija pirmie precīzie sitieni vienībā, bet pa reizei atzīmējās arī Mario Mandžukičs un Rauls Garsija.

Savukārt «Cordoba» sastāvā abas reizes precīzs bija alžīrietis Nabils Gilass.

Svētdien par jauno līderi varēja kļūt «Sevilla», tomēr tā ar 0:1 (0:0) izbraukumā piekāpās Bilbao «Athletic» komandai.

Vienīgos vārtus 13.minūtē guva pieredzējušais uzbrucējs Arits Aduriss.

Čempionāta kopvērtējumā tagad līdere ar 24 punktiem desmit spēlēs ir Madrides «Real» komanda, kurai ar 23 punktiem seko «Atletico», bet «Barcelona» ar 22 punktiem atkritusi uz trešo pozīciju. Tikmēr «Sevilla» ar 22 punktiem ir ceturtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu