Rīgas "Dinamo" uzvar 1. pārbaudē (15)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" piektdien pārbaudes spēlē, gatavojoties jaunajai KHL sezonai, ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) savā laukumā pārspēja Krievijas klubu Novosibirskas "Sibirj".

38.minūtē rezultātu atklāja Lauris Dārziņš, bet 39.minūtē mājinieku pārsvaru dubultoja "Dinamo" vienības kanādiešu leģionārs Maiks Iguldens. Mača pēdējā minūtē Vladimirs Loginovs vienus vārtus atguva, bet pēdējā sekundē Krišjānis Rēdlihs raidīja ripu tukšos "Sibirj" vārtos.

Pirmajā trešdaļā spēles temps bija samērā lēns, un abas komandas apmainījās kļūdām uzbrukumā, vārtu gūšanas iespējas veidojot reti. Jau pirmajās minūtēs pie divu minūšu noraidījuma tika Rīgas "Dinamo" kluba jaunpienācējs Iguldens. Sekojošā skaitliskā vairākuma laikā pretinieki nopietnus draudus Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem neradīja, tāpat precīzi darbojās arī "Dinamo" vienības aizsardzība.

Trešdaļas vidū pēc Ginta Meijas piespēles labā metiena pozīcijā nokļuva Armands Bērziņš, bet viņam precīzs metiens neizdevās. Pēc tam mājinieki guva iespēju vairāk nekā minūti spēlēt piecatā pret trijiem "Sibirj" hokejistiem, taču vārtus "Dinamo" hokejisti neguva. Trešdaļas pēdējās sekundēs radās bīstama situācija arī pie rīdzinieku vārtiem, tomēr pēc aizvadītām pirmajām 20 minūtēm spēles rezultāts joprojām bija neizšķirts 0:0.

Otrajā trešdaļā Rīgas "Dinamo" vienība centās spēlēt aktīvāk un lielākiem spēkiem devās uzbrukumā, kāpinot spēles tempu. Trešdaļas astotajā minūtē Dārziņš pēc izcilas Martina Karijas piespēles no vārtu priekšas raidīja ripu augšējā vārtu stūrī, izvirzot mājiniekus vadībā, bet minūti vēlāk pie sava pirmā vārtu guvuma "Dinamo" sastāvā guva arī Iguldens, izlaužoties vārtu priekšā un raidot ripu zem vārtu pārliktņa.

Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem "Sibirj" komandā sākās neliela panika, un Krievijas kluba hokejisti nepilnas minūtes laikā nopelnīja divus divu minūšu noraidījumus. Tomēr trešos vārtus rīdziniekiem gūt pagaidām neizdevās. Tuvojoties pārtraukumam, spēles temps nedaudz samazinājās, un otrā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 2:0 "Dinamo" labā.

Trešās trešdaļas sākumā, Rīgas komandai spēlējot skaitliskajā mazākumā, vairākas reizes spēlē nācās nopietni iesaistīties kluba "Dinamo" un Latvijas izlases vārtsargam Masaļskim, kurš pēc bīstamajiem pretinieku metieniem spēja saglabāt savus vārtus neskartus. Turpmākajās minūtēs laukuma saimnieki izskatījās nedaudz paguruši un atkāpās savā aizsardzības zonā, ļaujot Novosibirskas kluba hokejistiem pārņemt iniciatīvu.

Sākoties pēdējām desmit spēles minūtēm, abas komandas apmainījās vairākiem divu minūšu noraidījumiem, bet mača pēdējā minūtē, komandām spēlējot vienādos skaitliskajos sastāvos, Loginovs pēc burzmas vārtu priekšā raidīja ripu "Dinamo" vārtos, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču ripu zaudēja, un situāciju izmantoja Krišjānis Rēdlihs, kurš raidīja ripu tukšajos "Sibirj" vienības vārtos, panākot mača beigu rezultātu 3:1.

Par spīti tam, ka uzvarētājs tika noskaidrots jau pamatlaikā, abas komandas aizvadīja arī pēcspēles metienu sēriju, kurā pēc četrām kārtām ar rezultātu 2:1 uzvarēja viesu komanda. Latvijas komandas labā "bullīti" teicamā stilā realizēja Aleksandrs Ņiživijs, bet Novosibirskas kluba rindās ar precīziem metieniem izcēlās Mihails Aņisins un Aleksandrs Golubins.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Masaļskis un "Sibirj" uzbrucējs Vladimirs Markelovs.

Rīgas ''''Dinamo'''' sastāvs – Edgars Masaļskis (Martins Pruseks); Sandis Ozoliņš – Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Ņiživijs – Maiks Igaldens – Mārtiņš Cipulis; Rodrigo Laviņš – Krišjānis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns – Jānis Sprukts - Roberts Jekimovs; Guntis Galviņš – Sergejs Durdins, Ronalds Cinks – Martin Kariya – Lauris Dārziņš; Oļegs Sorokins – Maksims Širokovs, Gints Meija – Armands Bērziņš – Sergejs Pečura.

KHL pirmajā sezonā Rīgas ''''Dinamo'''' ar "Sibirj" spēkojās četras reizes, jo pārstāvēja vienu divīziju. Toreiz uzvarēto un zaudēto spēļu bilance bija neitrāla. Divas uzvaras savā laukumā guva Novosibirska, un ar to pašu mājās atbildēja ''''Dinamo''''.

No iepriekšējās sezonas sastāva "Sibirj" ir pametuši 11 hokejisti, tomēr vienībā palicis pamatvārtsargs Tomass Lousons, kā arī rezultatīvākie spēlētāji Jevgeņijs Lapins (22+19), Deniss Tjurins (11+18) un Jegors Milovzorovs (6+23).

Augusta pirmajā nedēļā (4.–7. augustā) Rīgas "Dinamo" dosies uz Baltkrievijas pilsētu Pinsku, lai pārbaudes turnīrā stātos pretī Minskas "Dinamo", kā arī Balašihas HK "MVD" komandai, kuras galvenais treneris ir Latvijas valstsvienības vadītājs Oļegs Znaroks.

Kopumā Rīgas "Dinamo" paredzēts aizvadīt 12 pārbaudes spēles.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu