Stenlija kauss: bez pagarinājumiem, bez pārsteigumiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Pretēji pirmajai Stenlija kausa dienai, kad divās spēlēs uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā, turklāt "Canucks" un "Stars" gadījumā pat ceturtā papildlaika izskaņā, šorīt agri pēc Latvijas laika visas četras spēles noslēdzās pamatlaikā un par nosacītu pārsteigumu var uzskatīt vienīgi "Rangers" uzvaru izbraukumā pār "Trashers".

Ņujorkas "Rangers", kas pēdējos gadus nedaudz ir uzlabojuši savu sniegumu, pirms gada Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā piedzīvoja fiasko ar 0-4, un par vienu no lielākajiem grēkāžiem toreiz tika nosaukts slavenākais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš.

Šoreiz notika citādi un "reindžeri" ar 4:3 izbraukumā uzvarēja Atlantas "Trashers", kuriem tā bija pirmā Stenlija kausa spēle komandas pastāvēšanas vēsturē.

Spēles laikā "Rangers" bija vadībā ar 2:0, 3:1, 4:2.

Spēles likteni par labu Ņujorkas komandai izšķīra Eiropas leģionāri - leģendārais čehs Jaromirs Jāgrs guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, bet zviedrs Mikales Nīlanders izcēlās ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm.

Vēl pa reizei "Trashers" somu vārtsargu Kari Lehtonenu pārspēja čehs Mihals Roszivals un slovāks Marsels Hosa, bet krieva Fjdora Tjutina rēķinā divas rezultatīvas piespēles.

Pa vieniem vārtiem "Trashers" labā guva Ēriks Belanžē, Šeins Hnidijs un Paskāls Dipuī.

Trīs citas šīrīta spēles noslēdzās ar pietiekami pārliecinošām favorītu uzvarām. Regulārās sezonas uzvarētāji Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 4:1 pārspēja Ņujorkas "Islanders". Braiens Kembels uzvarētāju rindās izcēlās ar diviem gūtajiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, divus vārtus guva arī Kriss Drūrijs, bet trīs rezultatīvas piespēles lietuvieša Daiņusa Zubra kontā.

Ar tādu pašu rezultātu 4:1 Rietumu konferences uzvarētāji Detroitas "Red Wings" pieveica Kalgari "Flames". Pa vieniem vārtiem uzvarētāju labā guva krievs Pāvels Dacjuks, zviedrs Niklass Lidstrēms, Metjū Šnaiders un soms Valteri Filpulla.

Kad rezultāts jau bija 4:0, goda vārtus "Flames" komandai trešajā periodā iemeta Alekss Tangajs.

Ieskaitot čehu vārtsargu Dominiku Hašeku, "Red Wings" ir šobrīd eiropeiskākā NHL komanda - no 19 hokejistiem 12 ir vecā kontinenta leģionāri.

Ar uzvaru Stenlija kausa izcīņu ir iesākusi arī Ņūdžersijas "Devils" vienība, kas savā laukumā ar 5:3 pārspēja Tampabejas "Lightning". Uzvarētāju labā divus vārtus guva Zaks Paraizs, bet pa reizei izcēlās Braiens Džonta, Braiens Rafalskis un Patriks Eliašs. Trīs rezultatīvas piespēles Skotam Gomesam.

No zaudētājiem divas ripas Martina Brodēra vārtos izdevās iedabūt Vinsānam Lekavaljē un Martinam Senluī.

Pēc Lekavaljē otrajiem gūtajiem vārtiem spēles rezultāts trešā perioda trešajā minūtē kļuva neizšķirts 3:3, tomēr tad Paraizs un Džonta nodrošināja uzvaru "velniem".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu