U-20 basketbolistes 2. posmu noslēdz ar zaudējumu Francijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase Eiropas čempionātā, kas norisinās Polijas pilsētā Gdiņā, otrā apakšgrupu turnīra trešajā spēlē trešdien ar rezultātu 65:74 piekāpās F grupas līdervienībai un pagājušā gada Eiropas čempionvienībai Francijai.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē šai mačā ar 21 gūto punktu bija Elīna Babkina, bet 12 punkti un piecas atlēkušās bumbas Karlīnas Nīmanes kontā.

Lai izcīnītu pirmo vietu grupā, Latvijas izlasei šajā mačā bija jāpārspēj Francija ar vismaz 12 punktu pārsvaru. Ja Latvija būtu uzvarējusi ar mazāk nekā 12 punktu pārsvaru, tad paliktu otrajā vietā, bet tagad ieņems trešo pozīciju.

Līdz ar to turnīra ceturtdaļfinālā Latvija tiksies ar pagājušā Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējām Serbijas vienaudzēm. Trijos mačos latvietes būs tikušās ar visām trijām pagājušā čempionāta medaļniecēm, jo otrdien Latvijas izlase spēkojās ar Krieviju, kas pagājušā gada Eiropas čempionātā izcīnīja otro pozīciju.

Kā ziņots, pirmā apakšgrupu turnīra C grupas pirmajā mačā Latvijas izlase ceturtdien ar rezultātu 67:53 pieveica Čehiju, pēc tam piektdien ar 85:69 pārspēja Lietuvu, bet grupas pēdējā spēlē sestdien ar 86:69 pārspēja Polijas vienaudzes.

Līdz ar to Latvija ar trijiem panākumiem izcīnīja uzvaru C apakšgrupā un otro posmu sāka ar divām uzvarām.

Trīs labākās katras apakšgrupas komandas otrajā posmā turpināja cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. F apakšgrupu izveidoja C un D grupu trīs spēcīgākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo maču rezultātus.

D grupā panākumu ar trijām uzvarām izcīnīja Francijas izlase. Otrajā vietā ar diviem panākumiem ierindojās Krievija, bet trešo vietu ieņēma Zviedrija, kas izcīnīja vienu uzvaru. Savukārt Baltkrievijas izlase pie uzvarām netika un D grupā ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Kā zināms, F grupas pirmajā mačā pirmdien Latvijas izlase ar 89:70 pārliecinoši pieveica Zviedriju. Savukārt Krievija ar 69:57 pieveica Polijas valstsvienību, bet Francija ar rezultātu 77:57 pārliecinoši pārspēja Lietuvas izlasi. Savukārt otrdien latvietes ar rezultātu 65:71 piekāpās Krievijas vienaudzēm, Lietuvas izlase ar rezultātu 75:66 apspēlēja Zviedrijas komandu, bet Francija ar 65:56 pārspēja Polijas izlasi.

F apakšgrupas kopvērtējumā ar pieciem panākumiem uzvarēja Francija, kurai ar četrām uzvarām sekoja Krievija, bet trešā ar trīs uzvarām palika Latvijas izlase.

Pēc otrā posma grupu turnīra spēlēm četras grupu labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, savukārt piekto un sesto vietu īpašnieces turpinās cīņu par 9.-12.vietu.

Kā ziņots, pagājušajā U-20 čempionātā pirms gada Latvijas izlase iekļuva ceturtdaļfinālā, sacensību noslēgumā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Elīna Babkina, Baiba Eglīte, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Ieva Krastiņa, Karlīne Nīmane, Diāna Ozoliņa, Liene Priede, Laura Puriņa, Anete Šteinberga, Līga Šurkusa, Laura Vētra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu