Markess atkārto rekordu vienā sezonā gūto uzvaru skaitā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules čempions motošosejā prestižākajā «MotoGP» klasē Marks Markess no Spānijas sestdien Malaizijā svinēja savu 12.panākumu šosezon, tādējādi atkārtojot klases rekordu vienā sezonā gūto panākumu skaita ziņā.

Sepangas trasē notikušajā pasaules čempionāta 17.posmā nu jau par divkārtējo pasaules čempionu kļuvušais «Repsol Honda» komandas braucējs finišā apsteidza «Movistar Yamaha» vienības pārstāvjus Valentīno Rosi no Itālijas un Horhi Lorenso no Spānijas.

Iepriekš 12 uzvaras vienas sezonas gaitā bija izdevies iekrāt arī austrālietim Maikam Dūenam, kurš to paveica 1997.gadā.

Pirms tam sestdien Markess ieguva savu 13.«pole position» šosezon, tādējādi labojot rekordu, kas iepriekš piederēja Dūenam un citam austrālietim Keisijam Stouneram.

Tikmēr spānis Danijs Pedrosa, kurš ir Markesa komandas biedrs un Malaizijā bija uzvarējis iepriekšējos divos gados, piedzīvoja divas avārijas un izstājās.

Markess pērn kļuva par visu laiku jaunāko pasaules čempionu, bet šogad titulu viņš nodrošināja jau pirms divām sacīkstēm Japānā. Šīs sezonas ievadā Markess uzvarēja pirmajās desmit sacīkstēs pēc kārtas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Markesam ir 337 punkti, bet otrajā vietā ar 275 punktiem atrodas Rosi. Viņam 12 punktus zaudē Lorenso, bet Pedrosa ir ceturtais ar 230 punktiem.

Malaizijā notika pasaules čempionāta sezonas priekšpēdējais posms, bet pēdējās sacīkstes novembrī gaidāmas Spānijā.

Citviet svētdien Malaizijā čempiona titulu «Moto2» klasē nodrošināja spānis Esteve Ravats. «Marc VDS» komandas pārstāvis, kurš brauc ar «Kalex» motociklu, par čempionu 25 gadu vecumā kļuvis pirmoreiz karjerā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu