Pasaules čempions Markess izcīna 13. «pole-position» šosezon

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules čempions motošosejā prestižākajā «MotoGP» klasē Marks Markess no Spānijas sestdien Malaizijā tika jau pie sava 13. «pole-position» šosezon, sasniedzot jaunu sacensību rekordu.

Sepangas trasē notiekošā pasaules čempionāta 17.posma kvalifikācijas sacensībās nu jau par divkārtējo pasaules čempionu kļuvušais «Repsol Honda» komandas braucējs labākajā mēģinājumā apli veica minūtē un 59,791 sekundēm par 0,182 sekundēm apsteidzot savu tautieti un komandas biedru Daniju Pedrosu.

Trešo vietu izcīnīja spānis Horhe Lorenso no «Movistar Yamaha» vienības, bet viņa leģendārais komandas biedrs Valentīno Rosi, kurš turpina cīņu par pasaules vicečempiona titulu, šoreiz palika vien sestais.

Līdz šim nevienam sportistam sezonas laikā nebija izdevies iegūt vairāk par 12 pirmajām starta pozīcijām. Līdzšinējais rekords piederēja austrāliešiem Maikam Dūenam un Keisijam Stouneram.

«Sacensības nebūs vieglas, jo arī Danijs šodien bija ļoti ātrs. Ceru, ka sacensības risināsies sausos laika apstākļos, jo lietus gadījumā būs pavisam cits stāsts,» pēc kvalifikācijas izteicās Markess.

Markess pērn kļuva par visu laiku jaunāko pasaules čempionu, bet šogad titulu viņš nodrošināja jau pirms divām sacīkstēm Japānā. Tomēr iepriekšējā nedēļas nogalē Austrālijā Markess avarēja, neizmantojot iespēju panākt Dūena rekordu un tikt pie 12 uzvarām vienā sezonā.

Šīs sezonas ievadā Markess uzvarēja pirmajās desmit sacīkstēs, bet kopumā viņa kontā šosezon ir 11 panākumi.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Markesam ir 312 punkti, bet otrajā vietā ar 255 punktiem iekārtojies Rosi. Viņam astoņus punktus zaudē Lorenso, bet Pedrosa ir ceturtais ar 230 punktiem.

Malaizijā notiek pasaules čempionāta sezonas priekšpēdējais posms, bet pēdējās sacīkstes novembrī gaidāmas Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu