Kad līderim nav palīgu... (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No ULEB kausa izcīņas otrdien izstājās pagājušās sezonas otra spēcīgākā Latvijas komanda "BK Ventspils", kas otrdien savā laukumā arī atbildes spēlē atzina Bulgārijas komandas "Lukoil Academic" pārākumu. Šī bija jau piektā sezona pēc kārtas, kad ventspilnieki bija iekļuvuši "play off" turnīrā.

Abu komandu pirmajā spēlē viesos zaudējuši ar cerīgo rezultātu 64:67, Gašpera Okorna vadītais "BK Ventspils" tomēr nespēja izmantot sava laukuma priekšrocības un atbildes spēlē kapitulēja bulgāriem ar 55:73.

Pa ceturtdaļām - 21:22, 9:19, 17:15, 8:17.

Cerības uz pozitīvu iznākumu vēl saglabājās pēc pirmās ceturtdaļas un daļēji arī pēc trešās ceturtdaļas, kad Džimijs Baksters ar tālmetienu samazināja rezultāta starpību līdz deviņiem punktiem (47:56).

Baksters visā spēlē guva 29 punktus (2p 9/12, 3p 3/9), kas ir vairāk nekā puse no visas komandas iespētā. Otrs rezultatīvākais mājinieku rindās ar septiņiem punktiem bija Pāvels Veselovs. Sešus punktus guva Uvis Helmanis četrus - Mārtiņš Skirmants.

"Esmu ļoti sarūgtināts un šobrīd nevaru atbildēt uz jautājumu, kas bija par iemeslu šādam iznākumam. To varēšu izdarīt pēc mača izanalizēšanas," pēc spēles atzina "Ventspils" galvenais treneris Okorns. "Pretinieki šodien spēlēja labāk, un mums no sākuma līdz pat beigām nebija nekādu cerību uzvarēt. Centāmies mačam sagatavoties pēc iespējas labāk, bet šoreiz savu labāko sniegumu neizdevās parādīt."

Atlēkušās bumbas: BK Ventspils - 31, Academic - 39.

"Lukoil" rindās amerikānis Vilijs Dīns izcēlās ar 23 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām un piecām pārtvertām piespēlēm. "Double-double" Pero Antičam - 12 punkti un 11 bumbas, 16 punktus uzvarai pievienoja Hariss Mujezinovičs.

Astotdaļfinālā "Lukoil" tiksies ar Maskavas "Dinamo", kas divu spēļu summā pārliecinoši pieveica Vroclavas "Slask".

Grupu turnīrā "Lukoil Academic" divreiz tikās ar Latvijas čempioniem Rīgas ASK. 58:77 Rīgā un 93:77 Sofijā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu