Starkova jautājums joprojām atklāts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vai Latvijas nacionālās futbola komandas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs turpinās vadīt valstsvienību vai ne - pagaidām ir atklāts jautājums. Skaidrība par to būs decembrī, kad viņam beigsies līgums ar Latvijas Futbola federāciju (LFF).

Pagaidām valstsvienībā uz ilgāku laiku ir iestājusies pauze, jo visi oficiālie turnīri Latvijas izlasei šogad ir noslēgušies.

Starkovs savu pēdējo spēli pie komandas vadības stūres līdz šim aizvadīja oktobrī Horvātijā, kur 2012. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra ietvaros mūsu valstsvienība piekāpās ar 0:2. Pastāv iespēja, ka šis mačs 54 gadus vecajam speciālistam bija noslēdzošais viņa darbā ar Latvijas izlasi.

Amatu apvienot nav iespējams

''Mums nav pieņemami, ka izlases treneris strādā arī klubā,'' sarunā ar TVNET sacīja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. ''Šos darbus normālā kārtībā nav iespējams apvienot.''

LFF vadība ar Starkovu uztur kontaktus un apspriež iespējamos kopējos nākotnes plānus. Tai pašā laikā Mežeckis neslēpj, ka rīkos iekšēju konkursu galvenā trenera amatam, taču tas nebūs publisks. ''Konkurss tiks veikts, bet ne publiski, citādi pieteiksies 100 pretendenti.''

Pozīcijas klubā nestabilas

Aleksandra Starkova krēsls Azerbaidžānas klubā "Baku" nav drošs, jo komanda nacionālajā čempionātā ar 11 spēlēs iegūtiem 16 punktiem pašlaik ieņem 5. pozīciju 12 komandu konkurencē.

"Baku" kluba vadība esot sākusi sarunas ar citiem speciālistiem, kas liecina par Starkova nestabilajām pozīcijām viņa postenī. Par "Baku" vadītāju Starkovs kļuva šā gada janvārī.

Pats Starkovs vēl pirms pēdējām spēlēm EČ kvalifikācijā par savu nākotni runāja izvairīgi.

Latviju aizveda uz Eiropas čempionātu Portugālē

Starkovs ar Latvijas valstsvienību strādāja no 2001. gada līdz 2004. gada beigām, kopā ar komandu pārsteidzošā kārtā kvalificējoties 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Pēc tam viņš savu trenera karjeru turpināja Krievijas premjerlīgas komandā Maskavas "Spartak".

Savukārt Latvijas izlasē atgriezās 2007. gadā.

2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu Latvija noslēdza ceturtajā pozīcijā F apakšgrupā. Šajā ciklā komandā notika paaudžu maiņa, un veiksmīgāko sniegumu mūsu izlase demonstrēja tā otrajā pusē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu