Bulgāri nobremzēti Sofijā! (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pateicoties rūpīgai un pašaizliedzīgai spēlei aizsardzībā, "BK Ventspils" ULEB kausa izcīņas 1/16 fināla pirmajā spēlē Sofijā otrdien tikai ar trīs punktu starpību zaudēja vietējam "Lukoil Academic". Atbildes spēle pēc nedēļas notiks Latvijā, tā ka ventspilniekiem ir ļoti labas izredzes uzvarēt divu spēļu summā un kvalificēties astotdaļfinālam.

Pēc trešās ceturtdaļas, vēl būdami vadībā ar trīs punktiem, pēdējās desmit minūtes Latvijas vicečempioni tomēr nespēja izturēt līdz galam mājinieku spiedienu un visā spēlē piekāpās ar 64:67.

Tomēr šis rezultāts drīzāk ir pielīdzināms uzvarai, ko vismaz ar četru punktu starpību Gašpera Okorna vienībai būs jāizcīna atbildes spēlē Ventspilī.

"Esmu apmierināts ar to, ka spējām apturēt viņu uzbrukumus, jo zinājām, ka "Lukoil Academic" ir uzbrūkoša stila komanda," preses konferencē atzina Okorns. "Pirms šīs spēles lielākās bažas bija tieši par viņu ātro un agresīvo uzbrukumu, tomēr uzskatu, ka labi tikām ar to galā. Acīmredzami pretinieku metienu precizitāte šajā spēlē bija zema."

Ar 15 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām "Ventspils" rindās izcēlās Džimijs Baksters, savukārt Akinlolu Akingbalam "dubults" - 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas (+3 bloki). 11 punktus guva Aigars Vītols, Džastinam Lavam desmit punkti un trīs rezultatīvas piespēles, astoņi punkti komandas kapteinim Uvim Helmanim.

Jaunais "Ventspils" amerikāņu leģionārs Džerijs Maknamara savā debijas spēlē laukumā bija nepilnas 13 minūtes, kuru laikā guva divus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra trīs pretinieku piespēles.

Mājinieku rindās 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas Pero Antičam, savukārt 13 punktus guva Nenads Čanaks.

"Ventspils" šajā spēlē realizēja tikai sešus no 17 trīspunktu metieniem. 2p 18/37, sm 10/15. "Academic" - 2p 22/40, 3p 3/15, sm 14/25.

Atlēkušās bumbas: BK Ventspils - 33, Lukoil Academic - 37.

Šā pāra uzvarētājs 1/8 finālā visticamāk tiksies ar Maskavas "Dinamo", kas pirmajā spēlē izbraukumā ar 85:78 pārspēja Vroclavas "Slask".

Krievijas komanda Ļubercu "Triumph" pirmajā spēlē viesos ar 75:81 piekāpās vācu klubam "Artland Dragons". Latvijas valstsvienības saspēles vadītājs Kristaps Valters zaudētāju rindās izcēlās ar pieciem punktiem, trīs atlēkušajām bumbām un divām piespēlēm.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu