Andrejevs atkāpjas. Vai Starkovs atgriezīsies?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē mūsu valstsvienības galvenais treneris Jurijs Andrejevs paziņoja par atkāpšanos no amata. Par reālāko aizstājēju tiek uzskatīts Aleksandrs Starkovs.

Jurijs Andrejevs pēc Latvijas izlases kaunpilnā zaudējuma Lihtenšteinā negrasījās demisionēt, taču vakar LFF valdes sēdes noslēgumnā mainīja savus uzskatus. "Pēc manas un pēc valdes locekļu uzstāšanās kopīgi nolēmām, ka labāk būs, ja atkāpšos," viņš sacīja. Valdes sēdē tika nolemts, ka galvenā trenera amats tiks piedāvāts Aleksandram Starkovam, un sarunām ar viņu tika deleģēts LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kurš vakar vakarā Neatkarīgajai pavēstīja: "Es runāju ar Starkovu, un viņš nepateica: "Nē!" Rīt mēs sāksim sarunas par šo jautājumu.

Vakar Latvijas futbolā pienāca lēmumu pieņemšanas laiks – vispirms notika ikgadējā LFF kopsapulce, bet pēc tam jaunievēlētās LFF valdes pirmā sēde. Kopsapulcē tika apstiprināts 2006. gada darbības pārskats, bet par galveno jautājumu kļuva LFF prezidenta ievēlēšana, kas notiek reizi četros gados. Uz šo amatu bija pieteicies tikai viens pretendents – Guntis Indriksons, kurš strādā par LFF prezidentu kopš 1996. gada. Viņa uzņemtais kurss, kas balstās uz jaunatnes futbola attīstību un sporta bāzu būvniecību, tika vēlreiz akceptēts, un Indriksons gandrīz vienbalsīgi (atturējās vienīgi pārstāvis no Rīgas Dinamo) atkal tika ievēlēts par LFF prezidentu. Indriksons par savas darbības atskaites punktu izvēlējās 1999. gadu, ar skaitļiem parādot Latvijas jaunatnes futbola attīstību: "Pirms astoņiem gadiem Latvijā bija 43 jaunatnes klubi ar 159 komandām un 2300 licencētiem spēlētājiem. 2003. gadā šie skaitļi attiecīgi bija 86 klubi, 272 komandas un 4800 spēlētāju. Savukārt šogad 97 klubi, 345 komandas un 6100 spēlētāju."

Indriksona vadībā tiek vērienīgi īstenota Latvijas futbola bāzu rekonstrukcija un būvniecība, un LFF prezidents norādīja, ka nākotnē liela uzmanība tiks pievērsta laukumiem ar mākslīgo segumu. Tuvākajos gados ar Latvijas Olimpiskās komitejas palīdzību tiks uzbūvēti olimpiskie centri Daugavpilī un Jelgavā, kā arī jauns futbola stadions Valmierā. Izstrādāts Rēzeknes stadiona projekts, un sāktas cerīgas sarunas par stadiona būvniecību Jūrmalā un Rīgas Tehniskajai universitātei. "Man reizēm gribas pamest LFF prezidenta amatu, taču neiešu prom no federācijas, kamēr neatrisināšu Daugavas un LU stadiona jautājumus," piebilda Indriksons.

LFF valdē, kuru izvēlas Indriksons un apstiprina LFF kopsapulces delegāti, tika ieviestas izmaiņas, ievēlot četrus jaunus futbola sabiedrības pārstāvjus. Viens no LFF valdes 14 locekļu pirmajiem izskatītajiem jautājumiem bija Latvijas izlases galvenā trenera Jurija Andrejeva darbs. Pēc sēdes Indriksons pavēstīja: "Jurijs Andrejevs pats atteicās no sava amata, nevis kāds piespieda viņu to darīt. Andrejevs izanalizēja pašreizējo situāciju un saprata, ka tā kļūs vēl katastrofālāka, ja viņš paliktu. Tomēr zināmā mērā arī LFF valde ir vainīga, ka iznāca tā, kā iznāca. Tagad mēs nolēmām, ka LFF izpildīs visas saistības, kas tika ierakstītas līgumā ar Andrejevu. Un, otrkārt, mēs apsēdīsimies pie sarunu galda un kopīgi izdomāsim, ko viņš turpmāk varētu darīt Latvijas izlases labā, jo tādu speciālistu mums nav daudz."

LFF valde vienojās, ka pirmais pretendents uz vakanto trenera posteni ir Aleksandrs Starkovs, un šajā sakarā Indriksons norādīja: "Iepriekš Starkovs pateica, ka nerunās ne ar vienu par izlases trenera amata ieņemšanu, kamēr šī vieta būs aizņemta. Tagad tā ir vakanta, un viss atkarīgs no viņa. Ja Starkovs piekritīs, tad valde jau vienojās, ka atbalstīs viņa iecelšanu. Ja Starkovs nepiekritīs, tad vajadzēs sasaukt valdes sēdi, domājot par citu kandidatūru."

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kuram uzdots runāt ar Starkovu par Latvijas izlases pārņemšanu, vakar vakarā paziņoja par šodien ieplānoto tikšanos ar mūsu nopelniem bagātāko futbola treneri: "Ļoti ceru, ka viņš pateiks: jā! Nākamnedēļ sasauksim LFF Treneru padomi, lai aplūkotu šo jautājumu."

Vakar LFF valdes sēdē tika apspriesta arī Daugavpils Dinaburg izslēgšana no Baltijas līgas. "Ja vēl kāds klubs tiks pieķerts, tad pēc izmeklēšanas un fakta konstatācijas, pat bez tiesiskiem pierādījumiem, šo klubu atskaitīsim no Latvijas čempionāta," valdes stingro nostāju pauda Indriksons. "Nākotnē vēl lemsim par Dinaburg piedalīšanos Intertoto kausa izcīņā. Rīt tiekos ar Daugavpils kluba vadību. Pirmdien ieplānota tikšanās ar vēl dažiem darboņiem, un mēs turpināsim strādāt ar savām operatīvi tehniskajām metodēm, lai izskaustu šo sērgu no Latvijas futbola." Zīmīgi, ka Dinaburg prezidents Oļegs Gavrilovs vakar tika izslēgts no LFF valdes un viņa vietā ievēlēts pārstāvis no Daugavpils Daugavas – Rīgā esošā Maskavas nama direktors Jurijs Silovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu